DMI advarer: Det bliver voldsomt

Man skal forberede sig på strid blæst torsdag. Der venter stormende kuling og vindstød af stormstyrke i visse områder

DMI varsler om voldsomt vejr i det meste af Danmark.
DMI varsler om voldsomt vejr i det meste af Danmark.
Offentliggjort Sidst opdateret

Man skal holde på hat og briller torsdag, for der er udsigt til efterårets første voldsomme blæsevejr. Et lavtryk tager turen nord om landet i løbet af dagen.

Visse steder i de nord- og vestjyske og nordsjællandske egne samt på Bornholm byder vejret på stormende kuling og vindstød af stormstyrke. Det varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

- Over alt i landet bliver vejret meget blæsende, og mange steder vil man opleve hård vind til hård kuling med kraftige vindstød. Det er i eftermiddagstimerne, at det blæser kraftigt op fra nordvest, fortæller Lars Henriksen, som er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk.

- Lavtrykket bevæger sig ret hurtigt fra vest mod øst, fortsætter han. 

Gælder stort set hele Danmark

Varslet om voldsomt vejr gælder stort set hele landet. Både Vest- og Sydsjælland og Lolland-Falster, København og Nordsjælland, Bornholm, Syd- og Sønderjylland, Midt- og Vestjylland samt Nordjylland kan regne med at blive ramt. 

Der varsles om stormende kuling og vindstød fra klokken 14-19 i Nord- og Vestjylland, fra klokken 16-21 i Nordsjælland og fra klokken 18-23 på Bornholm. 

Temperaturen kommer til at ligge på 12-13 grader. 

Det voldsomme vejr fortsætter dog ikke frem mod fredag. Det får en brat afslutning sidst på aftenen. 

Powered by Labrador CMS