Disse coronarestriktioner fortsætter

Coop og Salling Group har ikke tænkt sig at fjerne afstandsmærkater i gulve, selv om coronakrav nu er ophævet

Hverken Coop eller Salling Group har tænkt sig at fjerne afstandsmærkater fra gulvene, selv om areal- og afstandskrav nu er ophævet. (Arkivfoto).
Hverken Coop eller Salling Group har tænkt sig at fjerne afstandsmærkater fra gulvene, selv om areal- og afstandskrav nu er ophævet. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Selv om afstands- og arealkrav fra og med lørdag er blevet ophævet, holder de store supermarkeder fast i afstandsmærkater i gulvene.

Det er meldingen fra kæderne Coop og Salling Group.

- Afstandsstriber i gulvene bliver der, håndspritten bliver der, og plexiglas ved kasserne beholder vi også foreløbig.

- Det er nogle ting, som kunderne i det store hele har været glade for, siger kommunikations- og analysechef Lars Aarup, Coop.

Der er således ikke udsigt til, at afstandsmærkaterne i gulvene forsvinder i Coop-kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta.

- Kunderne kan godt lide den tydelige navigation op til kassen, der markerer, hvor køen til de enkelte kasselinjer begynder, og hvor langt vi står fra hinanden i køen, siger Lars Aarup.

Håndspritten er også kommet for at blive.

- Vi tror, det bliver en permanent installation i butikkerne. Så vil der nok blive skruet op for forbruget af håndsprit i influenzasæsonen om efteråret og vinteren og tilsvarende ned for forbruget om sommeren, siger Lars Aarup.

Plexiglas blev indført for at beskytte kassemedarbejderne mod smitte overført med dråber.

Skærmene bliver hængende indtil videre. Men det er knap så sikkert som håndsprit og afstandsstriber, at de også bliver gjort permanente.

- Det kan være et problem for ældre og hørehæmmede at høre kassemedarbejderen, når skærmene er der.

- Så vi ser lige tiden an. Foreløbig beholder vi skærmene, siger Lars Aarup.

Hos konkurrenten Salling Group holder man også fast i flere af tiltagene, der blev indført for at holde coronaen stangen.

- På trods af at restriktioner fjernes, så beholder vi i Salling Group de gode vaner med håndsprit, ingen varerskiller (mellem varerne på varebåndet, red.), afstandsmærker og skærm foran kassen, skriver Per Bank på Twitter.

Han er administrerende direktør i Salling Group, der omfatter kæderne Bilka, Føtex og Netto.

Afstandskravene ophæves også for udvalgsvarebutikker, frisører, udvalgsvarebutikker og markeder.

Lørdag er kravet om brug af mundbind eller visir også ophævet, når det gælder ind- og udstigende passagerer på busser, tog og færger.

Sundhedsstyrelsen om mundbind

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der bruges mundbind i følgende situationer:

Hvis du er smittet med ny coronavirus, har symptomer eller er nær kontakt og undtagelsesvist er nødt til at bryde selvisolation og bevæge dig ud, fx i forbindelse med test eller lægebehandling.

Når du skal testes for ny coronavirus, både ved PCR-test og antigentest og uanset om du testes grundet mistanke om smitte eller screening, fx med henblik på at få et Coronapas.

I venteværelset ved almen praksis, akutmodtagelser, akutklinikker, vagtlægen og øre/næse/hals speciallægepraksis, da der her kan være personer med luftvejssymptomer.

Hvis du deltager i store og ukontrollerbar forsamlinger, fx en demonstration eller ved større forsamlinger i indelukkede rum med dårlig ventilation.

Hvis du er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, ikke er færdigvaccineret, og befinder dig i en situation, hvor det kan være svært at holde afstand, kan du som ekstra beskyttelse overveje at anvende mundbind.

Hvis du skal besøge en person i øget risiko, som du ikke deler husstand med og som ikke er færdigvaccineret, fx en person, der bor i en plejebolig. Her kan overvejes brug af mundbind, hvis det ikke er muligt at holde afstand

Hvis du har svært nedsat immunforsvar, fx grundet transplantation, hæmatologiske sygdomme (fx CLL, nogle typer lymfom m.fl.) og visse primære immundefekter, kan man have nedsat effekt af vaccinen, og mundbind kan fungere som en ekstra beskyttelse, når du befinder dig i en situation, hvor det kan være svært at holde afstand.

Kilde: Sundhedsstyrelsen
Powered by Labrador CMS