FØR UDLANDSREJSEN:

Det skal du vide om betalingskort

Sådan undgår du kedelige situationer på sommerferien

Udgivet

Er du i gang med at tælle ned til sommerferie i udlandet og har du en tjekliste over ting, der skal være på plads til rejsen, så læs lige med her.

De mange tusinde danskere der tripper for at komme ud i Europa kan nemlig spare sig selv for en række ærgrelser, hvis der er styr på betalingen i udlandet.

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

I gamle dage skulle man huske at investere i det pågældende lands valuta, men på rejser i Europa klarer de fleste danskere sig i dag udelukkende med betalingskort.

Frustrerende

Selv om man langt de fleste steder har gode muligheder for at betale med kort, er der dog enkelte faldgruber.

- Flere danske rejsende ender hvert år med at stå i en frustrerende situation, hvor de pludselig ikke kan bruge deres betalingskort, siger Jan Mågård, der er fagchef for kort og selvbetjening i Sparekassen Kronjylland.

Det sker, når man havner et sted, der enten kun tager imod et Visa/Dankort eller et Mastercard,.

Det gælder eksempelvis biludlejningsfirmaer, da de ikke altid vil tage imod et såkaldt debitkort, som dit Visa/Dankort er, men vil have, at du betaler med et kreditkort som eksempelvis Mastercard.

Skulle købe ekstra forsikring

- Det har min familie netop selv oplevet på ferie til Toscana. Vi kunne kun betale for billeje med et Visa/Dankort, hvis vi tilkøbte en ekstra forsikring. Det skulle vi ikke, hvis vi betalte med et Mastercard kreditkort. 

- Så i lige dette tilfælde var begge dele muligt, men det ene kort ville betyde et ekstra køb. Det er langt fra alle steder en mulighed, når du vil leje bil, siger Jan Mågård.

Mange har kun ét kort med 

Uanset årsagen til, at du ikke kan bruge dit kort på ferien, bliver problemet først stort, hvis du kun har medbragt ét betalingskort. 

I en ny undersøgelse fra YouGov svarer flere end 40 procent, at de kun medbringer ét kort på ferien.

Halvdelen af de adspurgte vælger at tage to eller flere kort med.

Kan redde ferien

I samme undersøgelse svarer hver tiende, at de har oplevet, at deres kort ikke virkede på en udlandsrejse. 

- Det er derfor en meget vigtig detalje af have to kort med på ferien. Det kan redde hele din ferie – også hvis du har mistet det ene kort eller fået det stjålet, siger Jan Mågård.

Powered by Labrador CMS