Det her glemmer mange danskere at betale

I løbet af de seneste 12 måneder har hver fjerde dansker undladt at betale en eller flere regninger til tiden

I november måned er der mange fristelser - blandt andet 'Black Friday' og Cyber Monday'. Men ikke alle husker at betale deres regninger til tiden.
Offentliggjort Sidst opdateret

Den ene fristelse efter den anden tårner sig op i november måned. 

Der er 'Singles Day' den 11. november, 'Black Friday' der falder fredagen efter den fjerde torsdag i november og 'Cyber Monday', der er mandagen efter 'Black Friday'.

Alle er dage, hvor butikkerne bugner med ekstra gode tilbud. Tilbud, der oftes kan betales senere, hvis man ikke lige har penge på hånden.

Risikoen er dog stor for, at sådanne regninger går i glemmebogen, og gevinsten går op i røg. Det skriver Intrum, der udbyder kreditstyringservices til virksomheder, i en pressemeddelelse.

Hver fjerde undlader at betale

Ifølge Intrum har hver fjerde dansker i løbet af de seneste 12 måneder undladt at betale en eller flere regninger til tiden.

Hvor det for danskerne er en tom bankkonto, der er årsagen til betalingsproblemer, er det hos vores skandinaviske naboer derimod glemsel.

37 procent af nordmændene og 49 procent af svenskerne angiver, at glemsomhed er den mest almindelige årsag til at regningerne ikke bliver betalt.

Blandt danskerne den hyppigste årsag til ubetalte regninger, at man simpelthen ikke har pengene (34 procent), hvor det at man har glemt regningen ligger på andenpladsen med 24 procent.

Undersøgelsen viser også, at kun to ud af ti blandt de danske forbrugere prioriterer at betale regninger fra netbutikker, når de har købt på kredit.

Har bedre råd

Danske forbrugere har generelt bedre råd end deres øvrige europæiske naboer, hvilket afspejles i svarene. En potentielt foruroligende fund er, at flertallet af unge forbrugere ikke har overblik over deres samlede gæld. Det gør det sværere at planlægge sit budget og giver større risiko for negative overraskelser. Det skyldes formentlig blandt andet, at unge har mindre fastsat privatøkonomi end ældre. Det kan være vanskeligt at holde styr på privatøkonomien, hvis den hele tiden ændrer sig, siger Morten Trasti, gældsøkonom i Intrum.

Powered by Labrador CMS