De kan blive spejlglatte netop nu

Din terrasse kan blive spejlglat i fugtigt og regnfyldt vejr

Offentliggjort Sidst opdateret

Forebyggelse af faldulykker på glatte terrasser

If Forsikring rapporterer en stigning i faldulykker på grund af glatte terrasser, især når folk skifter fra indendørs til udendørs overflader.

Henrik Bisp fra Videncentret Bolius anbefaler regelmæssig rengøring af terrasser for at forhindre algevækst og glatte overflader.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Vinteren er for længst forbi, og det er glatte veje, frosne søer og lokale skøjtebaner også.

Men skulle du alligevel savne lidt glat underlag, kan du muligvis finde det ude på din terrasse.

Mange husejere er ikke opmærksomme på, at det kan øge risikoen for faldulykker.

Hos forsikringsselskabet If Forsikring er faldulykker på grund af glatte overflader hyppige blandt anmeldelserne på ulykkesforsikringen.

Stiger netop nu

- Vi oplever afgjort en stigning i denne periode af året. Typisk når vejret skifter, og folk begynder at bruge deres udearealer, siger Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef hos If Forsikring.

- Vi ser, at det ofte er i overgangen fra en type underlag til en anden, eksempelvis fra stue- eller køkkengulv og ud på en glat træterrasse, at folk ikke er forberedte eller opmærksomme. Det giver ofte skader på haleben og håndled.

Vedligehold og rengør din træterrasse, så den ikke ender med at blive alt for glat. (Arkivfoto).

Derfor lyder anbefalingen fra forsikringsselskabet, at husejerne bruger en fridag eller en weekend til at få renset terrassen.

- Risikoen er stor

Og det er Henrik Bisp, der er ekspert i huseftersyn hos Videncentret Bolius, enig i.

- Bygningsmaterialer, som er udenfor hele året, bliver påvirket af alt muligt skidt, snavs og nedbør af forskellig slags. Det gør, at risikoen for at alger kan gro, er relativt stor, fortæller han.

Det kan give en glat overflade på træterrasser og fliseterrasser, fordi den bliver mættet af alle de ting, som lægger sig på overfladen.

Bedst med knofedt

- Generelt når du har med organisk materiale at gøre, som eksempelvis træ, så har det brug for vedligeholdelse på et tidspunkt. Hvor tit afhænger af materialet, hårdheden og kvaliteten, siger han.

Ifølge Henrik Bisp kan du købe alverdens "vidunderprodukter" til at rense terrassen, men det kan sagtens klares med knofedt.

- Du kan rense terrassen fint med helt almindeligt vand, en skurebørste og en egnet trærens, siger Henrik Bisp og peger på, at arbejdet bliver nemmere, hvis du har en højtryksrenser.

- Hertil kan du få en terrasserenser, som er et særligt hoved, der har børster. Det går sammen med vandet ind og renser overfladen, så du ikke skal ned på knæ og skure.

Når du har renset din træterrasse, skal du huske at give den en god overfladebehandling også.

Powered by Labrador CMS