Dansk serie-stjerne har mormor med på skulderen

Anna Stokholm fortæller, at rollen som Lis i "Sygeplejeskolen" er hende meget nær, da hendes mormor var sygeplejeelev i samme periode, som serien foregår i

Anna Stokholm kan spejle sig i sin karakter, Lis, i "Sygeplejeskolen". Lis' store kærlighed, Christian, har nemlig været utro, og det er Anna Stokholm selv gået igennem med en tidligere kæreste. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

,Nogle gange kan et arbejde blive et familieforetagende, hvor flere generationer ender i samme job.

Det er på sin vis sket for Sygeplejeskolen-stjernen Anna Stokholm.

- For mig er det ekstra særligt at spille rollen som Lis Sommer, fordi min mormor var sygeplejeelev på det her tidspunkt i 1950'erne, fortæller Anna Stokholm, der dog aldrig nåede at møde sin mormor.

- Hun døde, før jeg blev født. Men det ligger mig meget nært, fordi det er i mit blod på en eller anden måde. Det betyder meget, at jeg får lov til at komme ned i nogle kostumer og sådan fra den tid.

Fortid minder om mormorens

Det er dog ikke kun faget, som Anna Stokholms karakter, Lis, og hendes egen mormor har til fælles. For Lis' fortid minder også om mormorens, fortæller Anna Stokholm.

- Min mormor havde selv en ret hård barndom, så jeg har hende hele tiden lidt på min skulder. Jeg synes virkelig, at det er en fin tanke at have hende med. Også fordi jeg ville ønske, at jeg havde haft muligheden for at spørge hende, hvordan det egentlig var dengang.

Selv om mormoren ikke fik muligheden for at høre om Anna Stokholms rolle i den succesfulde TV 2 Charlie-serie, nåede hendes morfar at få nyheden.

- Jeg nåede lige at få rollen tilbage i 2018, inden min morfar døde. Så han nåede at høre, at jeg fik den, men desværre aldrig at se den. Han var historiker, så han havde elsket det, og det havde været meget særligt for ham.

- Så den research nåede jeg desværre aldrig at lave, men jeg synes, at serien er skrevet så godt, at det heldigvis gør det nemt for os at sætte sig ind i, hvordan det har været, lyder det fra Anna Stokholm.

Et trekantsdrama

Anna Stokholms karakter, Lis Sommer, befinder sig i et vaskeægte trekantsdrama på Fredenslund Sygehus, hvor hendes kæreste Christian - spillet af Thue Ersted Rasmussen - har været hende utro.

Derfor står Lis i en limbo, om hun skal give hendes helt store kærlighed en chance til eller ej.

Og selv om Anna Stokholm i sommer blev forlovet med skuespillerkollegaen Simon Stenspil, som hun har to børn sammen med, kan hun kigge mod situationer fra sin egen fortid for at sætte sig i Lis' sted.

- Før jeg mødte min søde forlovede, havde jeg en kæreste, der var mig utro. Så jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvordan det må være for Lis, fortæller Anna Stokholm meget åbenhjertigt.

- Det er sådan, man kan trække på egen livserfaring, når man skal portrættere andre mennesker. Jeg kan godt forstå, at vi står i et dilemma på det her tidspunkt. Men jeg synes faktisk, at Lis er supercool i forhold til at tage kvindernes parti i løbet af sæsonen.

- Hun er bare en fighter for det rigtige, og så kommer hendes følelser måske lidt i anden række, lyder det fra Anna Stokholm.

Syvende sæson er på vej

Lis Sommers og resten af "Sygeplejeskolens" dilemmaer udspiller sig i andet afsnit af sjette sæson, som kan ses på TV 2 Charlie og TV 2 Play søndag.

Allerede inden premieren på sjette sæson, som netop nu ruller over skærmen, kunne TV 2 annoncere, at en syvende sæson er på vej.

Powered by Labrador CMS