Danmark ramt af nyt stort salmonellaudbrud

Hakket oksekød igen synderen

Offentliggjort

Hakket oksekød endnu en gang årsag til salmonellaudbrud i Danmark.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Det er anden gang inden for en måned, at Danmark er ramt af et salmonellaudbrud.

Flest mænd

Der er lige nu registreret 43 smittede.

De fordeler sig på 27 mænd og 16 kvinder.

De ramte er i alderen 3-85 år.

Igen er det Hakket oksekød, der er smittekilden.

- Vi ser lige nu et hurtigvoksende udbrud med 43 patienter, der har fået salmonella,  siger epidemiolog Luise Müller fra Statens Serum Institut.

Stort mørketal

- Vi ved, at det faktiske antal syge er langt højere, da ikke alle går til læge eller får taget en prøve. 

- Interviews med patienter peger igen på hakket oksekød, som vi så med det seneste udbrud, siger Luise Müller.

FAKTA OM SALMONELLA

Infektion med salmonella giver typisk almen utilpashed, diarré, ondt i maven, eventuelt kvalme, opkastninger og feber. 

Infektionen ledsages ofte af ledsmerter, muskelsmerter og hovedpine. 

Som oftest er symptomerne på salmonella milde og går over af sig selv. 

Hvis man får vedvarende symptomer, bør man henvende sig til sin egen læge.

Kilde: Statens Seruminstitut

Det er endnu uklart, hvor oksekødet kommer fra.

- Vi har konstateret, at to tredjedele af de aktuelle patienter enten har smagt på det rå kød eller brugt almindeligt hakket oksekød til tatar. Det vil vi kraftigt fraråde, understreger sektionsleder i Fødevarestyrelsen Annette Perge.

Powered by Labrador CMS