Crone: Heftige trusler

TV 2-værten Natasja Crone har aldrig oplevet så voldsomme reaktioner som dem i Israel-Palæstina-konflikten, som hendes mand, Rasmus Tantholdt, dækker.

Offentliggjort Sidst opdateret

Reaktioner på Rasmus Tantholdts krigsdækning

Rasmus Tantholdt, TV 2's mellemøstkorrespondent, har modtaget voldsomme reaktioner på sin dækning af krigen i Gaza, beskyldt for partiskhed fra begge sider.

Sikkerhedsfirma har tjekket hans hjem pga. aggressive retorikker, men hans hustru, Natasja Crone, føler sig ikke truet, selvom situationen påvirker.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Rasmus Tantholdts dækning af krigen i Gaza har affødt voldsomme reaktioner.

Personer fra begge sider af konflikten har beskyldt den kendte korrespondent for at være farvet i den modstridende parts favør.

Retorikken har været så aggressiv, at et sikkerhedsfirma har tjekket huset, han bor i sammen med sin hustru, TV 2-værten Natasja Crone.

- Føler mig ikke truet

- Heldigvis har vi jo ikke oplevet nogen form for handling, så det er ikke, fordi jeg på nogen måde føler mig truet eller intimideret. Men det er klart, at ordene er voldsomme, så selvfølgelig påvirker det, siger Natasja Crone.

I en helt anden skala, understreger Natasja Crone, har hun også oplevet, at seere har reageret på hendes arbejde.

- Hvis jeg dækker et folketingsvalg og laver en partilederdebat, så kan jeg få ti mails, hvor fem beskylder mig for at være ræverød, og de fem andre skylder mig for at være ultraborgerlig. Og så ved man godt, at man har ramt den nogenlunde, fortæller den rutinerede journalist.

Snart siger Natasja Crone atter på gensyn til Rasmus Tantholdt, som efter planen tager til Israel igen på mandag for at dække krigen i Gaza. (Arkivfoto).

Uforsonligt had

De reaktioner, som hendes mand har modtaget, skal til sammenligning ganges med en million, siger hun videre.

- Lige præcis den konflikt, Rasmus dækker nu, er nok den konflikt, jeg har oplevet i min tid som journalist, der skaber de mest voldsomme følelser i den offentlige debat - og også de største skel og polariseringer.

- Konflikten har skabt et ret uforsonligt had og en total manglende dialog. Så jeg synes, det er heftigt. Men vi er langt væk fra det. Vi er sindssygt privilegerede her, både min mand og jeg, og os, der bor heroppe, tilføjer Natasja Crone.

Retur mandag

Rasmus Tantholdt blev udnævnt til TV 2's mellemøstkorrespondent i februar i år.

Snart siger Natasja Crone atter på gensyn til gemalen, som efter planen tager til Israel igen på mandag.

- Vi taler meget sammen, når han er afsted, og når han er hjemme. Så jeg synes egentlig, vi er ret gode til at vende det hele og ikke få skabt et efterslæb af oplevelser, siger Natasja Crone, hvis arbejdsplads er i Tivoli i hjertet af København, hvor hun er vært på aktualitetsprogrammet "Go' aften live".

Israel har siden 7. oktober 2023 udført en række gengældelsesangreb i Gazastriben, hvor Israel forsøger at bekæmpe den militante palæstinensiske gruppe Hamas.

Powered by Labrador CMS