Claus Elgaard vandt livet tilbage
Claus Elgaard sagde farvel til sportsjournalistikken i 2006. Det fortrød han. I 2019 vendte han tilbage på fuld tid. Den 4. juni fylder han 60 år
Det var hans livs dårligste og dummeste jobmæssige beslutning, da Claus Elgaard i 2006 sagde op på TV 2 og dermed forlod sportsjournalistikken.
Det fortalte den tidligere mangeårige sportsvært og kommentator i 2019 i et interview med BT i forbindelse med ansættelsen på Radio4. Den 4. juni fylder Claus Elgaard 60 år.
En stor del af livet
På radiokanalen fandt han nemlig tilbage til sportsjournalistikken, hvor han stadig er at finde i programmerne "Sportsugen" og "Fremkaldt".
Og det er lige præcis den form for sportsjournalistik, han kan lide.
- Sport har alle dage været en stor del af mig og mit liv. Det, der har interesseret mig mest, har aldrig rigtig været det resultatmæssige, sagde Elgaard til BT i 2019.
- Men jeg kan godt lide at møde sportsfolk og brede emner om, hvad sport også er, ud.
Kæresten døde
I 2006, da han sagde op på TV 2, var der flere grunde. Claus Elgaard havde brug for ro i sit liv, efter at hans kæreste var død, og han var i behandling for ludomani.
Claus Elgaard blev ansat på TV 2 tilbage i 1991, hvor han skiftede fra Danmarks Radio.
Siden tog hans sportsjournalistiske karriere fart, og han var vært på TV 2's sportsudsendelser og fungerede som kommentator, indtil han sagde jobbet op.
Tog overhånd
Ludomanien tog overhånd. I 2008 overvejede han i et kort moment at gøre en ende på livet. Men der var for mange ting, som han ikke ville sige farvel til.
- Det var en kraftig reaktion lige her og nu. Jeg er helt sikkert glad for at leve. I min pung har jeg et citat fra en sang af Jørn Mader og Lasse Helner liggende "Det er godt at være til. Man skulle aldrig være andet", fortalte han til BT i 2019.
Vokset op med misbrug
Claus Elgaard er sammen med sin søster, Puk Elgaard, vokset op i et hjem med misbrug, og deres far var ludoman.
Sammen gik de to på skærmen i to dokumentarprogrammer på TV 2 med titlen "Afhængig af fortiden". Dokumentaren satte fokus på, hvordan et barn fra et misbrugshjem udvikler et misbrug, når det andet barn ikke gør det.
Elgaard kæmpede sig ud af ludomanien med hjælp fra Center for Ludomani. Og i 2010 udgav han bogen "Med livet som indsats - En ludoman taler ud".
Ønskede hjælp
Som en del af organisationen Tuba har Elgaard efterfølgende hjulpet børn og unge, som lever i hjem med misbrug. I 2019 blev han præsenteret som projektleder i organisationen.
- Jeg ville ønske, at jeg selv kunne have fået hjælp af en organisation som Tuba, da jeg var yngre, sagde Claus Elgaard i en pressemeddelelse, da han blev præsenteret i Tuba, ifølge Se & Hør.
Claus Elgaard har to sønner - Kim og Lasse Elgaard.