Bløder millioner: Fyrer 100 ansatte

Green Hydrogen Systems har taget konsekvensen af, at omsætningen ikke vokser så hurtigt som ventet

Offentliggjort Sidst opdateret

Forventningerne til det langsigtede potentiale for brint som energiform er intakte, men udviklingen går langsommere end forudset.

Derfor tager den danske brintvirksomhed Green Hydrogen Systems nu konsekvensen og varsler afskedigelse af op imod 100 medarbejdere i et forsøg på at barbere omkostningerne ned.

Betydeligt langsommere

- Grøn hydrogen spiller fortsat en vital rolle som en nødvendig teknologi til den grønne energiomstilling, men markedets tilpasning til teknologien og udviklingen af hydrogen-baserede produktionsprojekter har udviklet sig betydeligt langsommere end ventet, hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Green Hydrogen Systems, der har hovedsæde i Kolding, udvikler og producerer anlæg, der kan spalte vand til brint og ilt. Brinten kan bruges som klimavenligt brændstof eller anvendes i andre processer.

Forventer minus

Selskabet forventer at omsætte for mellem 105 og 145 millioner kroner i år.

Det er langt fra nok til at opnå overskud. Medregnet engangsudgifter i størrelsesordenen 100 til 150 millioner kroner forbindelse med sparerunden, forventes nu et minus i 2024 på mellem 300 og 400 millioner kroner.

Derfor er bestyrelsen nu på udkig efter investorer, der vil skyde 300 millioner kroner ind i virksomheden for at lukket hullet i kassen på kort sigt.

Sikre driften

Samtidig skal der findes yderligere 300 millioner kroner på lidt længere sigt for at kunne sikre driften de kommende år.

Green Hydrogen Systems blev børsnoteret i juni 2021 og blev dengang handlet til kurs 25.

Onsdag falder aktien med 26 procent til kurs 3,6. Dermed har den tabt omkring 85 procent af sin værdi på lidt mere end tre år.

Green Hydrogen Systems' økonomiske udfordringer

Green Hydrogen Systems forventer en omsætning på 105-145 millioner kroner i 2023, men står over for et forventet underskud på 300-400 millioner kroner.

Selskabet søger investorer til at indskyde 300 millioner kroner for at dække kortsigtede finansielle huller og yderligere 300 millioner for langsigtede driftsbehov.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS