Benjamin Koppel skriver sang til Jens Werners bisættelse

Offentliggjort

Jens Werner

Jens Werner, kendt fra 'Vild med dans', døde den 9. juli efter længere tids kræftsygdom. Han blev 59 år gammel.

Han var verdensmester i sportsdans i 1994 og den mest vindende danser i Danmark med flere nationale og internationale titler.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Fredag er den kendte danser og mangeårige Vild med dans-dommer Jens Werner blevet bisat fra Sankt Pauls Kirke i København.

Før sin død anmodede Jens Werner sin ven Benjamin Koppel om at komponere og skrive en sang, som skulle synges i kirken.

Det skriver Billed-Bladet, som har hele sangteksten.

"Bliv endnu en stund" hedder sangen, som saxofonist og komponist Benjamin Koppel og hans niece sanger og sangskriver Molly Koppel samt teaterdirektør på Fredericia Teater Søren Møller fremførte.

Døde af kræft

Jens Werner døde den 9. juli efter længere tids kræftsygdom. Han blev 59 år.

Han var gennem 20 sæsoner dommer i "Vild med dans" - alle de år programmet har kørt i Danmark. Sidste år var han dog ikke en fast del af panelet.

Jens Werner var også med under finalen i "Vild med dans" på TV 2 i november sidste år. Han har været med, i alle de sæsoner programmet har kørt i Danmark.

Jens Werner efterlader sig ægtefællen Anette Werner og to børn.

Mest vindende danser

Han er den mest vindende danser i danmarkshistorien med flere mesterskaber i både ind- og udland og blev blandt andet verdensmester i sportsdans i 1994.

Werner oplyste i foråret 2023, at han havde fået konstateret kræft. Han fortsatte dog som dommer i en sidste omgang "Vild med dans" i 2023-sæsonen, som sluttede i november.

Han havde her titel af gæstedommer, men slog altså fast, at det også blev sidste dommeroptræden.

- Har givet alt

- Jeg har fået alt det med mig, som det univers kan tilbyde, og jeg har givet alt, hvad jeg overhovedet kunne, sagde Jens Werner forud for sidste års finale af danseprogrammet.

Han har desuden fortalt, at han på daværende tidspunkt ikke havde tilstrækkeligt overskud til venner og familie, fordi programmet, som han i sin tid selv var med til at stable på benene, fyldte så meget i hans liv.

I maj gav han lyd fra sig i en video på sin profil på det sociale medie Instagram, hvor han fejrede 30-året for sejren ved verdensmesterskaberne i selskabsdans.

Danseskole fortsætter

- En stor, stor drøm og kæmpe målsætning skete den dag i Valby Hallen. 30 år. Keep fighting (bliv ved med at kæmpe, red.), sagde han i den video.

Jens Werner var desuden indehaver af en danseskole, som han har drevet med sin hustru.

Danseskolen fortsætter efter Jens Werners død, har familien oplyst.

Powered by Labrador CMS