Bagedyst-exit: Føltes som hjertesorg

23-årige Fatima Moussa fra Vejle er den første deltager, der må forlade årets udgave af "Den store bagedyst"

Fatima Moussa har set "Den store bagedyst", siden hun var 12 år gammel og har altid drømt om at være med. (PR-foto).
Offentliggjort Sidst opdateret

En lun gelé på afveje blev en grødet glidebane, der endte med at sende Fatima Moussa ud af "Den store bagedyst" som den første deltager i år.

Sæsonens andet program bød på udfordringer med bær og frugt som omdrejningspunkt. Allerede i første opgave gik det fatalt galt for den 23-årige lærerstuderende fra Vejle.

- Lige da det sluttede, brød jeg sammen. Jeg tænkte, at nu det ikke gik godt i sidste uge, så kunne denne her kage være enden for mig, lyder reaktionen derpå fra Fatima Moussa.

Selv om hun klarede sig godt igennem de resterende udfordringer, kom det alligevel ikke som et chok, at vært Timm Vladimir sagde hendes navn, da det blev tid til at sige farvel til en af de ti amatørbagere.

- Jeg tog det meget pænt, men så brød jeg sammen senere, fordi nogle af de andre deltagere brød sammen med mig. Så stod vi der og tudede over det sammen, fortæller Fatima Moussa.

Surt og sødt

Følelserne over at skulle forlade det hvide bagetelt var en rodet blanding af surt og sødt.

- Jeg var ekstremt skuffet over mig, men samtidig var jeg ekstremt stolt af mig selv, fordi jeg havde været med. Og jeg ved jo, hvad jeg kan. Alle seerne ved det bare ikke, fordi det nåede jeg ikke at vise, lyder det fra Fatima Moussa.

Hendes kagekundskaber kender hendes allernærmeste, som også tæller Fatima Moussa lyserøde kælepapegøje, kakaduen Snowie, som hun tilegnede en kage i bagedystens premiereprogram.

Snowie er altid med på sidelinjen.

- Han ved det jo ikke, men han har været den største støtte gennem alt det her. Det betyder så meget for mig at have ham med i køkkenet, siger Fatima Moussa og fortsætter:

- Han er der bare, og det kan lyde skørt, men så taler jeg jo til ham, og så kigger han på mig, som om han hører, hvad jeg siger.

Tog direkte hjem til Vejle

Glæden ved at bage har dog ikke lidt skade. Efter programmet tog Fatima Moussa direkte hjem til Vejle og biksede en dej sammen.

- Jeg kom hjem, tog min fugl ud af buret og begyndte at bage. Jeg bagte en kanelkage og tog den med til den klasse, som jeg er vikar for, fortæller hun og griner.

- Jeg tror bare, at jeg generelt er god til at acceptere tingene, som de er, fordi der ikke er så meget, jeg kan gøre ved det.

Alligevel skar det lidt i hjertet, da hun i tiden efter på afstand fulgte med i de andre bagedystdeltageres rejse gennem kagekonkurrencen.

- Det begyndte at ramme mig, når jeg skrev med dem, og de sendte billeder, hvor jeg kunne se, at de hyggede sig i teltet. Så begyndte jeg at høre kærestesorgsmusik, som om jeg lige var gået igennem et breakup. Et brud med bagedysten, fortæller Fatima Moussa.

Samtidig har det været svært at forholde sig til de mange forventningsfulde kommentarer fra folk omkring hende i tiden op til sæsonstarten på "Den store bagedyst".

- Nærmest alle har sagt, at de er sikre på, at jeg ville komme langt. Og det har været hårdt at høre. For når de ser programmet, så skuffer jeg nærmest også dem.

En af de bedste oplevelser

Fatima Moussa kalder bagedysten for en af de bedste oplevelser, hun nogensinde har haft. Lærerigt på bagepapiret, men mest af alt en hjertelig tur rundt i den relationelle røremaskine.

- Det er så fedt at få lov til at møde så mange forskellige mennesker, som jeg nok normalt ikke ville have mødt. Vi har et godt sammenhold og har stadig kontakt i dag, fortæller hun.

Bagningen kører stadig for fulde drøn. Næsten hver anden dag hiver Fatima Moussa mel og sukker ud af skabene og kreerer opskrifter, hun deler med sine følgere på det sociale medie Instagram.

- Jeg afstresser, når jeg står i køkkenet, hvor jeg bare kan være kreativ og være mig. Og når du bager, gør det ikke noget, når du fejler. Du ender altid med et eller andet resultat. Det betyder bare meget for mig at bage.

Ni deltagere tilbage

Mens Fatima Moussa bager videre sammen med Snowie, tager de tilbageværende ni deltagere næste lørdag fat på nye strabadser inden for konditorkunsten.

Her kaster de sig blandt andet ud i at bage fastelavnsboller af wienerdej og flettede brød.

Mesterbagerforklædet sidder i øvrigt for anden uge i træk på arkitekten Niklas Frandsen fra Odense.

Om han holder fast i det, kan du se på DRTV fra lørdag morgen og på DR1 klokken 20.

Powered by Labrador CMS