Anmeldelserne vælter ind

Det regner, og det regner meget. Det mærkes både i trafikken og på Roskilde Festival

Udgivet Opdateret

Hvor det søndag morgen var den bornholmske granit, der måtte tage mod vandmasserne fra oven, har det op ad dagen i højere grad været den sjællandske muld, som har taget fra.

Fra midnat og frem til klokken 13 søndag ligger Helsingør Kommune nemlig på førstepladsen, når det kommer til regnmængder. Hele 43,6 millimeter er der i perioden faldet i Holger Danskes hjemkommune.

En række anmeldelser

På Bornholm, hvor det i morgentimerne så værst ud, er der i samme periode faldet 36 millimeter regn.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på det sociale medie X.

På samme medie oplyser Nordsjællands Politi, at man har modtaget en række anmeldelser om oversvømmede veje i politikredsen.

Afspærret

- Vi og beredskabet har opsat afspærring enkelte steder, og vi henstiller til, at man respekterer disse, skriver politiets vagtchef på X.

Lidt længere mod sydvest er tusindvis af mennesker samlet under åben himmel uden for Roskilde, hvor campingområdet lørdag åbnede for adgang for besøgende til årets Roskilde Festival.

Håndteret godt

Her er det Midt- og Vestsjællands Politi, som står for at opretholde lov og orden under festivalen. Og politiets vagthavende operationschef bekræfter over for Ritzau, at det har regnet en del.

- Men det er man god til at håndtere fra festivalens side ved for eksempel at strø barkflis ud. Der er styr på det, og så tager vi ellers bare regntøj på, siger han.

Hvor der flere steder i Nordsjælland er målt regn i mængder, som kvalificerer til betegnelsen "skybrud", så er det lige i underkanten på Roskilde Festival.

Regnmængder i Danmark

Helsingør Kommune toppede med 43,6 mm regn fra midnat til kl. 13 søndag, hvilket var den højeste registrering i landet på dette tidspunkt.

På Bornholm faldt der 36 mm regn i samme periode, hvor vejret tidligere på dagen så værst ud.

Nordsjællands Politi har modtaget flere anmeldelser om oversvømmede veje, og der er opsat afspærringer for at sikre områderne.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS