Amok på byggeplads

Retten i Aarhus har idømt en 73-årig mand 40 dages betinget fængsel og samfundstjeneste efter et overfald på to tilsynsførende fra Arbejdstilsynet på en byggeplads

To ansatte i Arbejdstilsynet blev overfaldet på byggeplads. Nu er 73-årig dømt
To ansatte i Arbejdstilsynet blev overfaldet på byggeplads. Nu er 73-årig dømt

Citathistorie: Fagbladet 3F.

40 dages betinget fængsel og samfundstjeneste.

Sådan lød dommen over en 73-årig mand, som 6. juli overfaldt to ansatte fra Arbejdstilsynet på en byggeplads på Oliehavnsvej i Aarhus.

Det skriver Fagbladet 3F.

Overfaldet gik ud over to kvindelige tilsynsførende fra Arbejdstilsynet, der henvendte sig til den 73-årige mand, der sad på en gravemaskine, og talte med ham om, hvorvidt man skal have en hjelm på hovedet, når man kører gravemaskine.

Dårlig stemning under samtale

Ifølge Østjyllands Politi var stemningen under samtalen dårlig, og de tilsynsførende oplevede, at manden talte grimt og nedladende til dem.

Selv om de nåede frem til, at manden ikke behøvede at have en hjelm på i forhold til den model gravemaskine, som manden kørte i, så den 73-årige pludselig rødt.

Han slog den ene tilsynsførende hårdt på hendes sikkerhedshjelm flere gange.

Bagefter gik han frem mod den anden tilsynsførende, som han slog på armen, inden han greb fat i hendes id-kort og hev så hårdt i snoren, at hun blev trukket forover.

Anmeldt til politiet

Ifølge politiet gjorde de tilsynsførende det klart for manden, at hans opførsel var uacceptabel.

Derefter forlod de byggepladsen og kontaktede deres chef, som anmeldte sagen til politiet.

Næste morgen mødte politiet op på byggepladsen og sigtede den 73-årige mand for vold mod offentligt ansatte.

Anklager og fuldmægtig Kirstine Bonnerup Fischer, anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, oplyser til Fagbladet 3F, at hun gik efter en ubetinget fængselsstraf.

- Det er en usædvanlig sag. Når det drejer sig om vold mod offentligt ansatte, er det efter min erfaring typisk politibetjente og ansatte på bosteder, som det går ud over, siger Kirstine Bonnerup Fischer.

Fik tilbudt krisehjælp

De to tilsynsførende har efter overfaldet fået tilbudt krisehjælp, og i Arbejdstilsynet ser man med stor alvor på sagen.

- Vores ansattes sikkerhed er helt afgørende for os, siger Kristian Pinderup Langbak, der er tilsynsdirektør i Tilsynscenter Nord i Hadsten.

- Derfor ser Arbejdstilsynet med stor alvor på hændelsen og kan konstatere, at der med denne dom er sendt et signal fra rettens side om, at den slags adfærd ikke kan tolereres, siger han.

Ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger fandt overfaldet på de to tilsynsførende sted på Bach Gruppens byggeplads på Aarhus Havn.

Overvejer at anke

Martin Rasmussen, der er juridisk direktør i Bach Gruppen, oplyser til Fagbladet 3F, at den dømte ikke er ansat hos virksomheden, men hos en underleverandør som arbejder på byggepladsen.

Hvilken underleverandør ønsker han ikke at oplyse.

- Jeg har ingen kommentarer til dommen, da jeg ikke har set den. Jeg har heller ikke besluttet endnu, om dommen skal have konsekvenser i forhold til den pågældendes fremtidige arbejde på byggepladsen, siger Martin Rasmussen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den 73-årige mand.

Ifølge anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har han udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Powered by Labrador CMS