Albert og Jenna: -Vi komplementerer hinanden

Lige siden 2021, hvor Albert Harson og Jenna Bagge stod frem som kærester, har andre haft en holdning til deres forhold. Der er nemlig 14 år imellem dem

Parrets aldersforskel var genstand for debat, da deres forhold blev offentligt i 2021. - Jeg ville være så ærgerlig, hvis vi havde lyttet og havde ladet det stoppe os. Så havde vi aldrig opdaget, hvor gode vi er, siger Jenna Bagge. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

"Vild med dans" blev begyndelsen på skuespiller Albert Harsons og danser Jenna Bagges kærlighedshistorie.

I 2020 blev de sat sammen som dansepartnere. Allerede i anden uge af programmet fik de øjnene op for hinanden, da de dansede en cha-cha-cha.

Hun var iført en pink pailletkjole, mens han havde en mørk turtleneck på.

Cirka halvvejs i dansen slyngede Jenna Bagge sit hoved tilbage. Da hun kom op igen, mødtes deres ansigter - kun adskilt af få centimeters luft.

- Der føler jeg, at der var noget. Det var noget lidt særligt, fortæller Albert Harson i et nyt DR-program med titlen "De unge kærester".

På det tidspunkt var de ikke mere end dansepartnere. I dag er de kærester, de bor sammen, og snart skal de også være forældre til en lille dreng.

Har ikke været let

- For et år siden var drømmen en lejlighed og et barn, siger Albert Harson.

Jenna Bagge fuldender hans sætning.

- Og nu har vi købt en lejlighed og har snart et færdigbagt barn. Og det er jo især ham, de fleste af vores drømme handler om for tiden, siger hun.

Men det har ikke været let at nå hertil i deres forhold.

Da interessen for hinanden spirede i danseprogrammet, blev de i tvivl om, om de overhovedet kunne være kærester.

- Vi har selv haft fordomme og tænkt, at vi ikke var det perfekte match på grund af aldersforskellen, fortæller Jenna Bagge.

14 år imellem dem

Hun er 36 år. Dermed er der 14 år imellem hende og Albert Harson, der er 22.

- Det var vores held, at vi på grund af "Vild med dans" var tvunget sammen i mange måneder og timer. Jo længere tid, vi var sammen, jo mere opdagede vi, hvor meget vi havde tilfælles, siger Jenna Bagge.

Som dansepar gik de helt til finalen og endte de på en andenplads.

Da programmet var slut, skulle de tage stilling til, om de ville holde kontakten. Det gjorde de, da de begge blev en del af den kageklub, en række kendisser fra programmet har kørende.

- Vi havde mange snakke, som ellers kan være lidt akavede, inden man er kærester. Vi var nødt til at tage museskridt.

Sladderblade bragte billeder

Selv om de var forsigtige, kom forholdet alligevel frem i 2021, da et sladderblad bragte billeder af de to på en romantisk ferie i Sydfrankrig.

- Det var lidt surrealistisk, at nogen lå i en busk og tog billeder. Det virker Hollywood-agtigt og ikke som noget, man tænker, man skal være en del af, siger Jenna Bagge om billederne.

- Vi er i nogle brancher, hvor det er en del af gamet, men når det var helt nyt og sårbart, havde vi brug for, at det bare var mellem os.

Efterfølgende blev deres forhold og aldersforskel diskuteret i både medier og på nettet. Der blev blandt andet oprettet en meningsmåling om, hvorvidt man støttede deres forhold eller ej.

- Jeg havde det så svært med, at folk stemte for og imod, fordi jeg selv var i en proces. Det var svært, at det ikke kun var os, der mærkede efter, fortæller Jenna Bagge.

De fleste bakker op

Andres interesse i dem skyldes ifølge Albert Harson de 14 år, der adskiller dem.

Dertil havde de også mødt hinanden i et tv-program, som tusindvis af danskere fulgte med i.

- Vi har ikke været udsat for hate, men vi har ikke haft et behov for, at andre skulle debattere, om det er okay eller ej, at vi er kærester, siger han.

Heldigvis oplever parret nu, at de fleste bakker op om dem og udtrykket "kærlighed har ingen alder".

- Der er helt klart en overvægt af folk, der bare ønsker os det bedste. Men der vil altid være nogle, der synes og skriver noget andet, siger Albert Harson.

Har ikek været uden omkostninger

Mediernes omtale og folks nysgerrighed har ikke været uden omkostninger for forholdet.

- Det er, som om der i relationer med stor aldersforskel er en formodning om, at den ældste i relationen har gjort noget forkert, og det har været et trælst klistermærke at få på sig, siger hun og tilføjer:

- Jeg kan godt føle mig beskyldt for, at jeg har tvunget Albert ind i noget. Som om han ikke frivilligt ville vælge mig.

Det har gjort, at hun har haft et stort behov for at tjekke ind hos Albert Harson.

- Jeg har mange gange mærket Jennas behov for at få bekræftet, at jeg er med på den. Jeg kan godt sætte mig ind i det, men jeg har mange gange prøvet at sige, at jeg ikke ville være her, hvis ikke jeg havde ægte lyst, forklarer Albert Harson.

Albert skal ikke vælge

En anden ting, der har fyldt i relationen, er kommentarer som: "Bare vent. En dag vågner han og fortryder, at han ikke havde sin ungdom".

Det har fået Jenna Bagge til at føle, at hun har frataget Albert Harson sin ungdom.

- Vi har haft gode snakke om, at han ikke skulle holde sig tilbage og ikke skulle vælge mellem at være ung eller at være sammen med mig, siger hun.

Selv om parret har haft mange svære samtaler, der måske adskiller sig lidt fra et forhold, hvor begge parter har samme alder, så ser Albert Harson det som en fordel.

- Vi blev nødt til at være gode til at tale sammen og holde tråd i, om vi er det samme sted. I den proces har jeg virkelig lært at mærke efter, hvor det ikke er andres meninger, der fylder, men hvad der er bedst for mig, siger han.

Gode forældre sammen

I starten af 2023 flyttede parret sammen. Senere på året købte de en ny lejlighed, og i juni annoncerede de, at de skal være forældre.

- Det, jeg mærker stærkest lige nu, er glæden ved at vide, at vi bliver rigtig gode forældre sammen. Vi har de samme værdier og er enige om, hvordan ting skal gøres. Vi er gode i et hverdagsliv sammen, og vi komplementerer hinanden ret fint, fortæller Albert Harson.

De giver hinanden plads til at være dem, de er, fortæller Jenna Bagge. Og de nyder at lave ting sammen og involvere hinanden i deres projekter.

- Jeg føler virkelig bare, at vi passer så godt sammen på alle parametre. Vi passer på hinanden og har en omsorg for hinanden, som jeg er rigtig glad for, og som fik mig til at elske Albert, siger hun.

Sagde ja alligevel

Da parret blev spurgt, om de ville være med i DR-programmet "De unge kærester", hvor man følger fire par med det tilfælles, at de alle er i et forhold med aldersforskel, havde de først tænkt at sige nej.

Men efter grundig overvejelse besluttede de sig alligevel for at gribe muligheden for at fortælle om nuancerne i deres forhold.

- Vi ville gerne tage historien på os, så andre ikke fortæller den. Vi vil gerne have magten over vores egen fortælling, siger Albert Harson.

De to første afsnit af "De unge kærester" kan ses på DRTV fra 19. juli.

Ud over Jenna Bagge og Albert Harson medvirker blandt andre også model Oliver Bjerrehuus med sin kæreste Sofie Amalie Elkjær og sexolog Jakob Olrik med sin forlovede Astrid Lund Johansen.

Powered by Labrador CMS