Afviser forbud efter teenagers dødsulykke

Efter en 19-årig mands tragiske drukneulykke vil politikere nu sætte ind for at forhindre andre dødsfald, men afviser badeforbud

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

Naturens kræfter er ikke til at spøge med, og det kan meget, meget hurtigt gå galt.

Dét står helt klart, efter en 19-årig mand for nylig omkom, da han sprang i Gudenåen fra Den Blå Bro i Randers og druknede.

Nu vil politikere i Randers Byråd sætte ind, så ingen kan misforstå, hvorfor farligt det kan være at hoppe i Gudenåen. Det skriver TV2 Østjylland.

- Vi skal lære af den her erfaring og blive klogere, siger Jens Peter Hansen (V), næstformand i Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Vil have skilt op

Derfor vil han gerne have et skilt, der informerer om ulykken og dødsfaldet.

Dét, mener han, vil klæde andre på til at forstå, at det kan være livsfarligt at springe i vandet.

- Rigtig mange af os er dybt berørt af det, der er sket, og den information, skal vi sørge for, lever videre, siger Jens Peter Hansen til TV2 Østjylland.

Forbud er ikke vejen frem

Et generelt forbud mod at hoppe i er dog ikke vejen frem, mener Venstre-politikeren. For ét sted med forbud kan give indtryk af, at der andre steder uden forbudsskilte er sikkert.

- Vi er nødt til at tro på, at folk kan tænke selv og tage ansvar. Men vi skal give dem informationen om, at her var der en, der omkom. Så tror jeg, at mange vil tænke sig om en ekstra gang, inden de hopper i, siger Jens Peter Hansen.

Strømmen kan være farlig

Det er især strømmen i Gudenåen, der kan være farlig.

Som frisvømmer og tidligere livredder Jan Dirch Mortensen fortæller, bliver strømmen mere intens, jo længere ud man kommer.

- Ude i siderne kan man godt tro, at der ikke er så meget strøm. Men så snart du kommer ud, hvor vandet går dig til livet, eller hvor du ikke kan bunde, kommer der pludselig rigtig meget skub på, siger Jan Dirch Mortensen til TV2 Østjylland.

Samarbejde

Byrådsmedlem Anker Boje (S) ser et samarbejde med Randers Havn som en mulig løsning.

Efter flere ulykker med folk, der er endt i vandet i havnen, tog Randers Havn nemlig fat i Tryg Fonden og fik gjort det nemmere at redde sig i land. Han ser for sig, at man kunne lave råd til dem, der kunne overveje at bade i åen.

- Tryg Fonden har kæmpe erfaring inden for det her område, og jeg ved, at havnedirektøren gerne vil fortælle om, hvad man har gjort, siger Anker Boje, der selv er medlem af Randers Havns bestyrelse.

Gudenåen er på trods af sit navn reelt set så stor, at den kan betragtes som en flod. Det er Danmarks eneste vandløb, der er i den klasse.

Powered by Labrador CMS