22 var i livsfare på danske strande
22 gange måtte livreddere på de danske strande træde til i livsfarlige situationer i den forgangne badesæson
Selv om den kommende uge også vil byde på flot sommervejr, er badesæsonen officielt slut.
Livredderne fra Trygfondens Kystlivredning havde sidste arbejdsdag onsdag og kan dermed gøre status over årets indsats på de danske strande.
Foreløbige tal viser, at livredderne har ydet assistance til badegæster 57.522 gange, hvoraf de 22 af dem vurderes at involvere personer, der har været i livsfare.
Travlt på stranden
Det er nogenlunde på niveau med sidste år, men et stykke fra rekorden i den varme 2018-sommer, hvor tallene hed henholdsvis 88.355 og 52.
- Sammenlignet med de seneste år har dette været en gennemsnitlig sæson målt på det samlede aktionstal.
- Der har dog været hedebølge og meget travlt på strandene i flere perioder, men det er blevet afløst af dage med vind og kølige temperaturer, særligt i Vestdanmark, siger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i Trygfonden Kystlivredning.
Overrasket over vinden
Et gennemgående træk ved de livreddende indsatser har været fralandsvind.
Det har typisk været badegæster, som er drevet til havs på stand-up paddle boards (SUP) eller i forbindelse med kitesurfing, som er blevet overrasket over vinden.
Derfor har livredderne også haft fokus på at forebyggelse ved at opfordre til, at man lader oppustelige genstande blive på land, når det blæser væk fra stranden.
Tårne pillet ned
Trygfonden Kystlivredning driver 35 livreddertårne landet over. De åbnede 24. juni, da skolernes sommerferie blev indledt og blev altså pillet ned igen i går.
Dog fortsætter livredderne med at arbejde ved Havnebadet Aarhus Ø og ved Fisketorvet og Islands Brygge i København.