Sport

Iga Swiatek hylder Ukraine i sin French Open-vindertale

Tilskuerne ved French Open var vilde med at høre Iga Swiateks støttende ord til den ukrainske befolkning.

Der lød en tak til sponsorerne, en tak til turneringsdirektøren og en hyldest til modstanderen.

Det medførte spredte klapsalver fra tilskuerne i retning af Iga Swiatek, da hun holdt den traditionelle vindertale efter triumfen ved French Open og sejren over Coco Gauff.

Men lige så snart den polske grand slam-vinder begyndte at snakke om Ukraine, rejste publikum sig op i stående ovationer i mange sekunder.

21-årige Iga Swiatek kom med en bøn om fred og gav sin støtte til Ukraine, der stadig er invaderet af Rusland og har været det i flere måneder.

– Jeg ønsker at sige noget til ukrainerne. Bliv ved med at være stærke, fordi krigen er der stadig.

– Siden min vindertale i Doha havde jeg håbet, at situationen var blevet bedre i Ukraine, inden jeg holdt min næste tale. Men jeg har stadig håb og forsøger at yde min støtte, siger Swiatek ifølge AFP.

26. februar vandt Iga Swiatek WTA-turneringen i Doha og kom med støtte til Ukraine allerede ved den anledning.

Siden har hun vundet fem turneringer mere – den seneste altså lørdagens French Open. Alt imens er der stadig krig i Ukraine.

– Der er fortsat krig derovre, og folk lider, siger Iga Swiatek til tv-stationen NBC og efterlyser større fokus på krigen i Ukraine.

I lørdagens finale i French Open vandt Iga Swiatek 6-1, 6-3 over 18-årige Coco Gauff på blot 68 minutter.

Coco Gauff var den yngste finalist i en grand slam siden Maria Sharapova ved Wimbledon i 2004.

– Tillykke Iga, hvad du har bedrevet i de seneste måneder har været utroligt. Forhåbentlig kan vi spille mange finaler, og måske kan jeg få en sejr over dig en dag, siger Coco Gauff.

/ritzau/

Back to top button