Sport

Holger Rune er videre i Mexico: Modstander trækker sig

Holger Rune nåede at vinde et sæt suverænt og komme foran i andet sæt, inden hans modstander trak sig.

Danske Holger Rune har vundet kvartfinalen i ATP-turneringen i Acapulco i Mexico, efter at hans modstander, Matteo Berrettini, har trukket sig i kampens andet sæt.

Rune vandt første sæt 6-0 og var foran 1-0 i andet sæt, da italienske Berrettini valgte at trække sig.

– Det var tæt på perfektion fra min side. Jeg spillede meget disciplineret fra start til slut, siger han ifølge TV 2 Sport efter kampen.

– Selvfølgelig er det aldrig fedt at slutte sådan her, og jeg ønsker Matteo alt det bedste. Men hvis jeg ser på mig selv, er jeg super stolt af, hvordan jeg håndterede situationen. Nu kan jeg bare ikke vente til semifinalen.

Kampen gik i gang klokken 05.15 fredag morgen dansk tid, men blev afbrudt af regn.

Efter at kampen gik i gang igen, gik der ikke længe, før Berrettini måtte give op. Efter at have tabt en af andet sæts første dueller hamrede Berrettini ketsjeren i gulvet og var tydeligt frustreret.

I sidste duel formåede italieneren slet ikke at løbe efter Runes vinderslag, og så gik Berrettini mod nettet for at takke for kampen.

Hvad der fik italieneren til at trække sig, står endnu ikke klart.

Forinden havde Rune vist sin store styrke. Han lod slet ikke Berrettini komme til fadet og vandt 24 af 31 point i et suverænt første sæt.

Rune er nu videre til semifinalen i turneringen. Her skal han møde australieren Alex de Minaur, der ligger nummer 22 på verdensranglisten.

De to mødtes to gange i slutningen af 2022, og begge kampe faldt ud til danskerens fordel.

Først vandt Holger Rune deres semifinale i Stockholm, og få dage senere eliminerede han australieren i første runde af turneringen i Basel.

19-årige Rune, der er nummer ti i verden, har endnu sin første titel til gode i år. Sidste år vandt han tre af slagsen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker