Sport

Holger Rune åbner mod stærk canadier i French Open

Det blev en vanskelig modstander i åbningskamp ved French Open for Holger Rune. Han møder en seedet canadier.

Holger Rune skal møde canadieren Denis Shapovalov i første runde i grand slam-turneringen French Open. Det står klart efter lodtrækningen.

Denis Shapovalov, der er nummer 15 i verden, er seedet som nummer 14 i turneringen.

Holger Rune, der i øjeblikket er i gang med at spille ATP-turneringen i Lyon, er nummer 40 i verden og useedet ved French Open.

Hvis Holger Rune vinder over Denis Shapovalov, venter på papiret nemmere modstand i anden runde i form af enten spanske Pedro Martinez eller finske Henri Laaksonen.

Tre af de største favoritter til at vinde French Open kom i samme halvdel. Det drejer sig om Novak Djokovic, Rafael Nadal og Carlos Alcaraz.

Djokovic er forsvarende mester, Nadal har vundet turneringen 13 gange, mens Alcaraz har imponeret stort på grus i de seneste måneder.

– Jeg er meget motiveret for at spille mit bedste tennis, siger Djokovic ifølge AFP.

Djokovic skal i sin første kamp op imod japaneren Yoshihito Nishioka.

– I Paris spiller jeg altid meget godt. Sidste år var det den hårdeste grand slam-turnering, jeg nogensinde har vundet, siger den serbiske verdensetter.

Djokovic og Nadal, der er nummer fem i verden og seedet femmer, kan allerede mødes i kvartfinalen.

Nadal har vundet 21 grand slam-titler i karrieren – flest af alle. Nadal skal møde australieren Jordan Thompson i første runde.

I 108 kampe ved French Open har Nadal i karrierens løb kun tabt tre kampe. Han vandt French Open første gang i 2005.

Holger Rune er havnet i den modsatte halvdel af Djokovic, Nadal og Alcaraz.

Til gengæld er den 19-årige dansker i samme halvdel som russeren Daniil Medvedev, nummer to i verden, og grækeren Stefanos Tsitsipas, nummer fire i verden.

/ritzau/

Back to top button