Sport

Højgaard leverer kanonrunde i sæsonfinale trods mavebøvl

Rasmus Højgaard sluttede som nummer syv i sæsonfinale efter en flot søndag uden bogeys i Dubai.

Maven gjorde bøvl, og Rasmus Højgaard tilbragte en del af sin nat med hovedet tæt på toiletkummen.

Ikke desto mindre var han i hopla søndag og avancerede til en delt syvendeplads i tourens sæsonfinale, DP World Tour Championship.

Fem bogeys og nul bogeys lavede den 21-årige dansker i fjerde og sidste runde i Dubai, og flotte 67 slag er hans bedste runde i turneringen i år.

– Jeg vågnede 03.15 og havde virkelig ondt i maven. Jeg tænkte lidt, om det var noget, der ville komme ud i begge ender.

– Jeg satte mig på toilettet, men der skete ikke rigtigt noget, så jeg vidste godt, at jeg skulle vende mig om. Og så begyndte jeg bare at kaste op i lang tid, siger Højgaard til Viaplay.

Han overvejede aldrig at droppe runden, men havde ondt i maven, indtil han ved 12. hul fik en pille af turneringens læge og et par huller senere fik det bedre.

Problemerne var måske endda med til at holde danskeren skarp og fokuseret, mener han selv. Han rugede således ikke for meget over sit spil, men holdt fokus på de enkelte huller.

– Jeg er godt tilfreds. Lørdag og til dels fredag var halvlunken, men jeg er sgu godt tilfreds. Det har været en god uge, siger Højgaard.

Samlet set endte Højgaard med en score på 11 slag under par, og det var ni slag efter turneringens vinder, spanske Jon Rahm.

Feltets eneste anden dansker, Thorbjørn Olesen, sluttede som nummer 30 af de 50 deltagere med en samlet score på et slag under par.

DP World Tour Championship har en samlet præmiepulje svarende til 72 millioner kroner. Jon Rahm tager 21,5 millioner kroner for sin sejr.

Samlet vinder af DP World Tour blev verdensetteren Rory McIlroy, som for den bedrift lagde cirka 14,5 millioner oveni sine mange andre præmier i 2022.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker