Indland

Herlufsholm-formand: Skolen har skabt problemer for de svage

Den siddende Herlufsholm-bestyrelse gik lørdag af efter at have modtaget hård kritik i ny undersøgelse.

Herlufsholms nye bestyrelsesformand, Jon Stokholm, tror, at det er skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvor det endte med at gå galt.

Det siger han til Ritzau.

– Værdigrundlaget er meget individualistisk betonet. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men den betoner nok individet på bekostning af fællesskabet.

– Sådan en kultur skaber problemer for de svage. De stærke skal jo nok klare sig, siger han.

Jon Stokholm er mandag aften blevet udpeget som skolens nye formand, efter at den siddende bestyrelse meldte sin afgang efter et ekstraordinært møde lørdag.

Det skete på baggrund af en kritisk rapport fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der konkluderer, at bestyrelsen ikke har levet op til sit ansvar om at skabe trivsel bag eleverne.

Jon Stokholm vil forsøge at bruge den kritik som rettesnor for, hvor og hvordan kulturen på skolen har brug for at ændre sig.

– Vi har modtaget en rapport, som er meget kritisk, siger han

– Jeg kan kun snakke på egne vegne og ikke bestyrelsens, men jeg vil lægge mig fladt ned og acceptere hvert et ord i konklusionen og så arbejde ud fra det.

Han er især glad for, at både skolen og styrelsen har valgt at understrege, at man skal skille sig af med de nuværende sovesale.

– Sovesalens tid er forbi. Elevernes skal have deres eget værelse, og det er kun godt. Sovesalstanken skal effektivt manes i jorden, siger han.

Jon Stokholm har tidligere siddet som højesteretsdommer i 18 år. Han er overbevist om, at han kan bruge nogle af de kompetencer i forbindelse med sin nye formandspost.

– Lov er lov, og lov skal overholdes, siger han og understreger, at han i hans virke som højesteretsdommer har arbejdet for, at borgere følger gældende regler og lovgivning.

– De kompetencer kan jeg sagtens bruge. Det er der ikke nogen tvivl om.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker