Erhverv

Heineken stopper produktion og salg af sin egen øl i Rusland

Heineken vil ikke længere sælge øllen af samme navn i Rusland. Det skyldes den russiske invasion af Ukraine.

Der vil ikke længere blive produceret og solgt Heineken-øl i Rusland.

Det oplyser det hollandske bryggeri Heineken onsdag i en pressemeddelelse.

Beslutningen er taget i forlængelse af Ruslands invasion af Ukraine.

– Heineken vil stoppe produktionen, markedsføringen og salget af Heineken-brandet i Rusland, lyder det i meddelelsen.

I meddelelsen siger Dolf van den Brink, administrerende direktør i Heineken, at man står bag den ukrainske befolkning. Direktøren kalder angrebet mod Ukraine for “uprovokeret” og “fuldstændig ubegrundet”.

Samtidig med stoppet af produktionen og salget af Heineken-brandet isolerer det hollandske bryggeri sine russiske aktiviteter for at stoppe bevægelserne af penge ud af Rusland.

Heineken vil ikke længere acceptere nogen former for økonomiske gevinster fra russiske aktiviteter, ligesom bryggeriet tidligere har stoppet alle nye investeringer i landet og eksporten til Rusland.

Nu vil det hollandske bryggeri overveje de fremtidige muligheder – under hensyntagen til de ansatte, som selskabet har i Rusland.

– At støtte vores medarbejdere og deres familier er et nøgleprincip, når vi kigger på vejen fremad, siger Dolf van den Brink.

Heineken er det næststørste bryggeri i verden og en stor aktør i Rusland. Det samme er danske Carlsberg, der er tredjestørst i verden.

Også Carlsberg har tidligere stoppet alle nye investeringer i Rusland og eksport fra andre selskaber i koncernen til sit russiske bryggeri, Baltika Breweries.

Men indtil nu fortsætter det danske bryggeri sin lokale produktion i Rusland.

I en mail skriver Carlsberg onsdag til Ritzau, at man fortsætter med at vurdere situationen og vil give en opdatering snarest.

Carlsberg har otte bryggerier i Rusland. De beskæftiger flere end 8000 russere.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker