Sport

Heggheim vil udnytte manglende FCK-opbakning i derby

Brøndby-stopperen mener, at holdet kan drage klar fordel af, at FCK ikke har fans på Brøndby Stadion søndag.

Søndag skal derbyet mellem Brøndby og FC København for anden gang i sæsonen afvikles uden udebanefans på lægterne. Denne gang er det på Brøndby Stadion.

FCK vandt rivalopgøret i egen hule med 2-0, hvor Brøndby-fansene var forment adgang af Divisionsforeningen. Nu er det Brøndbys tur til at have hele stadions opbakning, og det kan gøre en stor forskel, mener Henrik Heggheim.

Den 21-årige Brøndby-forsvarer er ikke i tvivl om, at det er en stor fordel for hjemmeholdet.

– Det er klart, at lyden fra Brøndby-fansene var savnet i derbyet (i Parken, red.). Nu er det så omvendt på søndag, hvor der kun er Brøndby-fans, og det skal vi prøve at udnytte, siger han til bold.dk.

I februar meldte Divisionsforeningen ud, at man på opfordring fra politiet ville afvikle de to næste københavnerderbyer uden fans af udeholdet på lægterne.

Det var et initiativ for at komme volden især før og efter kampene mellem fangrupperinger til livs.

Begge holds fans har kritiseret initiativet i klare vendinger. FCK lavede en stemningsboykot i en stor del af første halvleg i derbyet i Parken, og Brøndbys største fangrupperinger har proklameret, at man vil gøre det samme søndag.

På trods af stemningsboykot i en del af første halvleg var det mærkbart, at Brøndbys fans manglede i Parken, mener Henrik Heggheim.

Han sad på bænken i hele kampen, og herfra var det ikke svært for at ham mærke den ensidige stemning.

– Det er jo meget uvant for en. Vi er jo vant til at have fansene med os, så det er jo en underlig følelse ikke at have dem. Og jeg tror, at man især kunne mærke det, fordi det var i derbykampen, siger han.

Brøndby har da også brug for massiv opbakning. Klubben er inde i en historisk dårlig stime, der er nået op på syv liganederlag i træk.

FCK fører ligaen med tre point ned til FC Midtjylland med fire runder igen. En Brøndby-sejr over FCK kan altså åbne guldkampen på vid gab, hvis FCM samtidig slår AaB ude.

Kampen mellem Brøndby og FCK sparkes i gang klokken 16.

/ritzau/

Back to top button