Sport

Halvtomme EM-haller er et nødvendigt offer for håndbolden

Der har været mange tommer sæder til EM i Slovenien, men det må accepteres for at få bredt håndbolden ud.

Med undtagelse af åbningskampen mod værterne fra Slovenien i Celje og semifinalen mod Montenegro, som havde et par tusinde larmende fans med til Ljubljana, har der manglet tilskuere og lydkulisse til Danmarks kampe ved EM i kvindehåndbold.

Og det er ikke kun Danmarks kampe, der har savnet bagdele i sæderne på lægterne. Det har været det generelle billede ved EM, når ikke værterne har været på banen – både i Montenegro, Nordmakedonien og Slovenien, som har delt værtskabet.

– Nogle af kampene har været lidt ærgerlige i forhold til stemningen i hallen. Der har den skulle komme fra os selv, siger Mie Højlund.

Ved slutrunder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og andre lande med større traditioner inden for kvindehåndbold, har der gennem tiden været markant flere fans og mere stemning i hallerne.

Det kunne godt gøre det attraktivt at placere alle EM-slutrunder der, men det vil i det lange løb heller ikke gavne håndbolden. Der er stadig brug for udbredelse.

– Slovenien har heldigvis også gjort det godt til mesterskabet her, og jeg tror helt sikkert, der er små piger og drenge, som har fulgt med på lægterne og oplevet stemningen under deres kampe, siger Anne Mette Hansen, som sammen med holdet har spillet alle kampe under EM i Slovenien.

– Nye værtsnationer giver helt klart noget. Jeg tror, det er vigtigt, det ikke altid spilles de samme steder.

Præsidenten for Det Tyske Håndboldforbund, Andreas Michelmann, kritiserede efter mellemrunden, som Tyskland spillede i Nordmakedonien, arrangørerne og de respektive værtsnationers fans.

Ifølge ham var det som at spille slutrunder, da coronapandemien var på sit højeste, og der ikke måtte være tilskuere i hallen.

– For mig er det også et spørgsmål om respekt, at folk ved EM også ser andre holds kampe, sagde han til det tyske nyhedsbureau dpa.

Til de ni mellemrundekampe i Skopje, hvor Nordmakedonien ikke selv havde kvalificeret sig, var tilskuertallet mellem 389 og 973. I en arena med plads til 10.000 tilskuere.

Kritikken kunne godt lyde som noget, der kom fra en ærgerlig håndboldpræsident, hvis nation nok en gang ikke kom videre til finaleweekenden.

Den danske fløjspiller Trine Østergaard bakker dog op om kritikken. Sporten skal ifølge hende bredes ud med slutrunder til lande, hvor det kan koste på tilskuersiden, men Østergaard mener ikke, arrangøren har imponeret i forhold til at skaffe fans i hallerne.

– Jeg synes godt, man kunne have gjort mere for at få nogle unge mennesker i hallen. Og få almindelige mennesker ude på gaden ind og se nogle håndboldkampe. Der synes jeg ikke, der er blevet gjort nok desværre, siger hun.

EM i 2024 skal spilles i Østrig, Ungarn og Schweiz, mens VM-slutrunden næste år deles mellem Sverige, Norge og Danmark.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker