Indland

Gruppen Reddi vinder Dansk Melodi Grand Prix

Seerne sender kvindekvartetten Reddi med det Remee-producerede nummer "The Show" til Eurovision i Italien.

Det ukrainske flags blå-gule farver indhyllede Jyske Bank Boxen i Herning, som lørdag aften lagde scene og tribuner til Dansk Melodi Grand Prix.

Indenfor hos musikerne og publikum regnede konfettien ned over Reddi, der med nummeret “The Show” løb med titlen og trofæet som vindere af Dansk Melodi Grand Prix 2022.

De hoppede og hvinede af lykke på scenen til øredøvende applaus fra publikum, som var tilbage på tilskuerpladserne efter to års fravær på grund af coronarestriktioner.

Med sejren følger en billet til det internationale melodigrandprix, Eurovision, som bliver afholdt i den italienske storby Torino til maj.

Årets melodigrandprix blev slået an til tonerne af Tommy Seebachs “Disco Tango”, som fadede over i sidste års vindersang, “Øve os på hinanden”, som Fyr & Flamme fremførte foran de hujende grandprixfans.

Derefter gik de otte artister i dette års finalefelt på scenen en efter en, og der var noget for enhver smag – inderlige ballader som Patrick Dorgans “Vinden suser ind” til energisk dakkedak-musik fra Fuld Effekts bombastiske festsang, “Rave med de hårde drenge”.

Det var suverænt seerne, som valgte vinderen. I år havde DR nemlig droppet fagjuryen, hvis vurdering ellers har stået for halvdelen af stemmerne ved tidligere grandprixer.

Som noget nyt har seerne kunnet stemme i ugen op til den store finale via en app. De stemmer blev så lagt sammen med aftenens sms-stemmer. De tre mest populære sange gik videre til superfinalen, hvor de skulle på scenen igen.

Inden aftenens værtsduo, DR-profilen Tina Müller og entertaineren Martin Brygmann, afslørede, hvem der gik videre, var der en hyldestseance til vores svenske naboer hinsidan, da Stine Bramsen og Caroline Henderson optrådte med et medley af Abbas største hits.

Ved superfinalen blev de oprindelige app- og sms-stemmer nulstillet, og afstemningen startede forfra. Her stak Reddi af med flest stemmer over Conf3ssions med nummeret “Hallelujah” og Josie Elinor & Jack Warren med sangen “Let Me Go”

Dermed er det en kvindekvartet, Danmark sender til Eurovision med et nummer, som blandt andre rutinerede herrer som Remee og Chief 1 har skrevet. Reddi har også været i bookmakernes top i et felt, som ellers er blevet kaldt svagt i år.

Danmark har vundet det internationale melodigrandprix tre gange: i 1963 med Grethe og Jørgen Ingmanns “Dansevise”, i 2000 med Brødrene Olsens “Smuk som et stjerneskud” og i 2013 med Emmelie de Forests “Only Teardrops”.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker