Udland

Græske jernbaneansatte strejker fortsat efter togulykke

En voldsom togulykke i Grækenland har ført til strejke blandt ansatte, der forlanger bedre sikkerhedsforhold.

Græske jernbaneansatte strejker mandag for sjette dag i træk.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Strejken er opstået i kølvandet på en togulykke, der i sidste uge kostede 57 personer livet. Strejken har sat fokus på sikkerheden på jernbanerne i Grækenland og også ført til demonstrationer flere steder i landet.

De jernbaneansatte er vrede over, at sikkerhedsforholdene i årevis er blevet nedprioriteret på trods af advarsler om potentielle ulykker.

Strejken, der i dagevis har lammet den græske togtrafik, er indtil videre blevet forlænget frem til onsdag. Det skriver AFP.

Den voldsomme ulykke skete kort før midnat tirsdag 28. februar. Her kolliderede et passagertog med 350 passagerer frontalt med et godstog.

57 personer døde – herunder mange universitetsstuderende.

Passagertoget var på vej fra Athen til Thessaloniki i den nordlige del af landet. Kollisionen fandt sted i Tempi-dalen nær byen Larissa.

En 59-årig stationsforstander i Larissa er blevet anholdt og har indrømmet at have haft en del af ansvaret for den dødelige togulykke.

– Helt fra start har han påtaget sig sin del af ansvaret. Han kan ikke sige mere lige nu, sagde hans advokat torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den normalt travle togstrækning fra hovedstaden Athen til Thessaloniki er midlertidigt lukket, mens ulykkens omstændigheder bliver undersøgt.

Grækenlands premierminister, Kyriakos Mitsotakis, har mandag bedt den græske højesteret om at give sager om ulykken “øverste prioritet”.

– Grækerne vil gerne en have hurtig og grundig afklaring af de kriminelle handlinger, der har ført til denne tragiske ulykke, siger han ifølge AFP.

Den græske transportminister trak sig fra sin post kort efter ulykken.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker