Udland

Græsk politi tyer til tåregas under demonstration efter ulykke

Togulykke i Grækenland har skabt vrede i et land, hvor sikkerheden på jernbanerne er blevet nedprioriteret.

Der er meldinger om sammenstød mellem demonstranter og politiet i Grækenland, hvor adskillige de seneste dage er gået på gaden i protest over en togulykke, der tidligere på ugen kostede mindst 57 personer livet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Demonstranter har i det centrale Athen kastet benzinbomber mod politiet, som har svaret tilbage med tåregas.

Den voldsomme togulykke i Grækenland har skabt sorg og vrede i et land, hvor sikkerheden på jernbanerne længe er blevet nedprioriteret.

I den græske hovedstad, Athen, gik cirka 700 demonstranter torsdag på gaden foran den græske jernbaneoperatør Hellenic Trains hovedkvarter.

Ifølge den græske avis I Kathimerini er protesterne siden intensiveret. Men der har ikke været meget udbredt vold i forbindelse med protesterne.

Fra Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, er der også meldinger om sammenstød.

Der er natten til lørdag dansk tid ingen meldinger om tilskadekomne, skriver avisen.

– Vi er vrede på selskabet, på regeringen og på tidligere regeringer, fordi de ikke har gjort noget for at forbedre forholdene for den græske jernbane, har pensionisten Stavros Nantis udtalt ved en demonstration torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den voldsomme ulykke skete kort før midnat tirsdag aften. Her kolliderede et passagertog med 350 passagerer frontalt med et godstog.

Passagertoget var på vej fra Athen til Thessaloniki i den nordlige del af landet. Kollisionen fandt sted i Tempi-dalen nær byen Larissa.

Fredag fandt den første begravelse efter ulykken sted i den nordlige by Katerini. Her var familie og venner til den omkomne 34-årige kvinde klædt i sort, mens kisten blev båret ud af kirken.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker