Udland

Grækere raser over årtiers svigt efter dødelig togulykke

57 personer er døde, efter at et passagertog sent tirsdag kolliderede med et godstog i Grækenland.

En voldsom togulykke i Grækenland har skabt sorg og vrede i et land, hvor sikkerheden på jernbanerne længe er blevet nedprioriteret.

Det skriver flere nyhedsbureauer torsdag.

Ulykken, der skete sent tirsdag aften, har kostet mindst 57 personer livet.

I den græske hovedstad, Athen, har cirka 700 demonstranter torsdag været samlet foran den græske jernbaneoperatør Hellenic Trains hovedkvarter.

– Vi er vrede på selskabet, på regeringen og på tidligere regeringer, fordi de ikke har gjort noget for at forbedre forholdene for den græske jernbane, siger pensionisten Stavros Nantis ved demonstrationen ifølge AFP.

Den voldsomme ulykke skete kort før midnat tirsdag aften. Her kolliderede et passagertog med 350 passagerer frontalt med et godstog.

Passagertoget var på vej fra Athen til Thessaloniki i den nordlige del af landet. Kollisionen fandt sted i Tempi-dalen nær byen Larissa.

Foran hospitalet i Larissa har en kvinde ved navn Katerina torsdag søgt efter sin bror, der var passager på det forulykkede tog.

– Mordere! Mordere! Jeg kommer til at tage hjem med en kiste i morgen, råbte hun henvendt til regeringen og jernbaneselskabet, skriver Reuters.

En talsmand fra den græske regering siger torsdag, at man vil lave en grundig undersøgelse af ulykken. Han siger desuden, at man vil undersøge de “kroniske forsinkelser” i forbindelse med nye jernbaneprojekter.

– De her forsinkelser er en af de kroniske sygdomme i Grækenlands offentlige sektor. Det går flere årtier tilbage, siger talsmanden, Giannis Oikonomou.

Der har torsdag blandt andet også været demonstrationer i Thessaloniki.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker