Sport

Golfkommentator om ny tvist: Det er en mavepuster for Europa

Henrik Knudsen mener, at den hede konflikt mellem de forskellige tours er skadelig for golfsporten.

Henrik Stenson var lykkelig, da han blev valgt som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold, men onsdag blev titlen pillet fra ham.

Ryder Cup Europe valgte at skrotte svenskeren, og det er en mavepuster for den europæiske lejr, mener Viaplays golfkommentator Henrik Knudsen.

Indtil videre er den officielle årsag, at Henrik Stenson har truffet nogle personlige valg, der gør ham ude af stand til at opfylde visse kontraktforpligtelser over for det europæiske Ryder Cup-hold.

Rygter, om at Henrik Stenson har tilsluttet sig den udskældte og pengestærke LIV Golf Tour, har dog floreret længe, og ifølge Henrik Knudsen er der ingen tvivl om, at netop det er årsagen.

– Det er helt klart en mavepuster til Ryder Cup Europe og dermed DP World Tour, fordi LIV Golf har taget deres kaptajn ved at lokke ham med et stort pengebeløb, siger Henrik Knudsen.

LIV Golf så dagens lys tidligere i år og får kritik, fordi touren er støttet af saudiarabiske oliemilliarder. Flere helt store stjerner har meldt sig under den nye tours faner, og det har fået konsekvenser.

De to klassiske tours, PGA Tour og DP World Tour (tidligere European Tour), har udelukket spillere, der har vendt dem ryggen.

– Og den linje, de nu har valgt, kan de ikke vige fra, siger Henrik Knudsen.

Han tør ikke spå om, hvor konflikten mellem golfturneringerne ender. Men den er ærgerlig for golfsporten, mener han.

– Hele fødekæden i golf er lavet sådan, at hvis man har intentioner om det, så kan man spille sig op gennem rækkerne. Alt det skider LIV Golf højt og flot på og betaler bare de bedste spillere for at stille op. Der er ingen oprykning, ingen nedrykning, ingen konsekvenser.

– Nerven i golfens konkurrenceelement forsvinder, siger Henrik Knudsen, som sammenligner LIV Golf med fodboldklubberne, der med Super League forsøger at lave en privat liga udenom Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Han mener, at LIV Golf modarbejder PGA Tour og DP World Tour. Sponsorer og tv-stationer, der har aftaler med de to klassiske tours, får således ikke, hvad de betaler for, når stjernerne forsvinder.

Det kan dog afhjælpes med et samarbejde mellem stridshanerne, men Henrik Knudsen har svært ved at se det ske i den nuværende konstellation, hvor den tidligere golfspiller Greg Norman står i spidsen for LIV Golf.

– Norman har et horn i siden på PGA og vil elske at vinde sådan en kamp over dem. Det kommer ikke videre, før Norman er væk, siger Henrik Knudsen, som dog håber på et samarbejde.

– Hverken DP World Tour eller PGA Tour er perfekte. LIV Golf kommer med nye initiativer, som har nogle spændende aspekter. Men det havde været sjovere, hvis det skete under de nuværende rammer, siger Henrik Knudsen.

Hvem der nu skal være kaptajn for Ryder Cup Europe, tør han ikke spå om, men feltet af potentielle kandidater er skrumpet og blevet yngre, fordi mange stjerner i samme generation har valgt LIV Golf til.

– Nu skal den tilbage i komitéerne, som har peget på Stenson. Og det bliver en spændende proces, siger Knudsen.

/ritzau/

Back to top button