Sport

Frustrerede ishockeymænd gav tysk målmand for let spil

Heller ikke mod Tyskland fik ishockeylandsholdet sendt folk nok ind for at genere modstanderens målmand.

Når man spiller 60 minutters ishockey uden at score, er noget som regel gået galt i angrebsspillet. Og de danske spillere ved da også, hvor skøjten trykker efter 0-1-nederlaget til Tyskland ved VM.

På de få målchancer fik den tyske målmand Philipp Grubauer ganske enkelt alt for let spil, fordi han sjældent blev generet af danske forwards.

– Lige nu har vi svært ved at få pucken i kassen. Jeg tror, vi skal starte med at spille lidt mere simpelt: Vi skal have nogle backskud og så få noget trafik ind foran mål, så vi kan gøre det svært for målmanden, siger Mathias Bau.

Den store wing har netop rollen som manden, der skal forstyrre keeperen i powerplay. Men når der spilles fem mod fem, kniber det generelt for danskerne at komme ind i kaosset foran mål.

Det var ellers et fokuspunkt før kampen, fordi problemet var det samme mod Italien i tirsdags.

– Det er svært at sige, hvorfor vi så ikke gjorde det. Vi skal blive bedre til at gå hårdt ind foran mål og tage de kampe, der er derinde. Vi spillede okay, men vi skal blive meget bedre til at skabe store chancer, siger Mathias Bau.

I en chancefattig og låst kamp spillede Danmark ellers lige op med Tyskland.

Tyskerne var bedre i over- og undertal, og danskerne fik ikke udnyttet de få muligheder, der opstod. Blandt andet fordi Nikolaj Ehlers brændte to gange alene med Grubauer.

– De skal bare ind. Der er ikke så meget at rafle om, siger Nikolaj Ehlers.

Han er heller ikke tilfreds med overtalsspillet. Det, som fungerede så godt i den første kamp mod Kasakhstan, kom slet ikke til at glide mod tyskerne.

– I powerplay spiller vi med fem mod fire. Der bliver nødt til at være noget kreativitet. Vi hjalp ikke hinanden og smed bare pucken væk. Vores powerplay har været okay, men ikke godt nok, mener Nikolaj Ehlers.

/ritzau/

Back to top button