Politik

Frie Grønne vil have EL eller SF til at gå efter statsministerpost

Statsministerens melding om at ville danne regering med partier fra blå blok, tages ikke godt imod af alle.

Frie Grønne opfordrer både SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, og Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, til at melde sig som statsministerkandidat.

Det sker i forbindelse med Folketingets åbning torsdag.

Opfordringen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i forbindelse med valgudskrivelsen sagde, at Socialdemokratiet går efter at danne en bred regering med partier fra både rød og blå blok.

Både Olsen Dyhr og Villadsen takker nej.

– Frie Grønne ønsker en statsministerkandidat fra venstrefløjen, siger Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique.

Han tilføjer, at Frie Grønne mest foretrækker Villadsen, hvis det skal være.

SF peger på Mette Frederiksen.

– Tak for tilbuddet. SF peger på Mette Frederiksen som statsminister. Vi ønsker, at Mette Frederiksen skal fortsætte som statsminister i Danmark, siger Olsen Dyhr.

Enhedslisten støtter ligeledes op om en rød regering med Mette Frederiksen i spidsen. Villadsen har dog kaldt det en fejl, at Mette Frederiksen bejler til de borgerlige partier.

– Enhedslisten ønsker sig da en valgkamp, hvor vi får 90 mandater. Men uden at skulle skuffe folk derude, så tror jeg det næppe. Derfor ser jeg desværre heller ikke meget realisme i det, som ordføreren åbner op for, siger Villadsen til Siddique under debatten.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har begge nægtet at tage imod den fremstrakte hånd fra Mette Frederiksen.

Ellemann-Jensen og Pape, som begge går efter statsministerposten, kan ikke se sig selv i en regering med Socialdemokratiet.

Det næste folketingsvalg finder sted 1. november.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker