Fremover udløser brug af mobil under kørsel et klip i kørekortet

Nu bliver reglerne for brug af mobilen under kørsel skærpet, og fremover vil det udløse et klip i kørekortet. Selvfølgelig plus en bøde.

Det er alle partier i Folketinget, der har besluttet at brugen af mobiltelefon fremover skal koste et klip i kørekortet.

I dag udløser det en bøde på 1.500 kroner, men fremover bliver det altså også med en skærpet straf i form af et klip.

Minister: Fuldstændig hensynsløst

Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) bakker op om den skærpede sanktion.

 – Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning, mener han.

Uopmærksomhed årsag til dødsulykker

– Jeg bakker 100 procent op om budskabet ”Kør bil, når du kører bil”. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken.

– Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen, siger ministeren.

De nye regler bliver indført i 2019, når politiet er klar til at håndhæve dem.

Flere nyheder