Politik

Frederiksen og Bødskov holder doorstep om Ukraine

Klokken 18.30 vil der blive holdt et kort pressemøde foran glasdøren i Statsministeriet om Ukraine.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Morten Bødskov (S) holder et kort pressemøde om situationen i Ukraine klokken 18.30 søndag.

Det skriver Statsministeriet på Twitter.

Det kommer til at foregå foran glasdøren til statsministeriet, lyder det i tweetet.

Det fremgår ikke af tweetet, hvad de to ministre vil fortælle på pressemødet.

Lørdag oplyste Forsvarsministeriet, at 2000 skudsikre veste var på vej til Ukraine. Derudover er 700 førstehjælpstasker af typen IFAK, som bæres af soldater, blev sendt til Ukraine.

Ved den lejlighed blev forsvarsministeren spurgt, om det er muligt for Danmark at sende våben til Ukraine.

– Regeringen har principielt ikke noget imod at sende våben til Ukraine. Det er klart, at vi skal have det på hylderne. Lige nu har vi det ikke. Hvis der kommer anmodninger, så kigger på vi på det, lød det fra Morten Bødskov.

Inden Ruslands invasion af Ukraine blev det fra dansk side undersøgt, om der kunne sendes 400 Stinger-missiler fra Danmark til Ukraine. Men de blev vurderet til at være forældede.

Heller ikke 1000 natbriller og 700 kikkerter, som forsvaret har på lager, blev vurderet til at “kunne blive brugt på en moderne og operativ slagmark”, sagde forsvarschef Flemming Lentfer tidligere på måneden.

Søndag eftermiddag har statsministeren talt ved en demonstration mod Ruslands invasion af Ukraine, der foregår foran den russiske ambassade i København.

Her lød det blandt andet, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, har undervurderet både de ukrainske folks vilje til at kæmpe imod og det vestlige sammenhold.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker