Erhverv

Fredagens obligationer: Stor rentestigning efter stærk jobrapport

Den danske rente gik kraftigt i vejret, efter at fredagens amerikanske jobrapport viste sig væsentligt stærkere end ventet, og intet gjorde for at slukke markedets frygt for inflation eller en strammere pengepolitik fra den amerikanske centralbank.

Der blev i april skabt 428.000 nye job i USA mod en forventning på 380.000, og det var med sende den tiårige danske rente op i 1,46 – hele 12 basispoint højere end torsdag, hvor renten også steg kraftigt.

Torsdagens rentestigninger kom blot en dag, efter at den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ellers havde annonceret, at et renteløft på 75 basispoint til juni ikke overvejes “aktivt”.

Ikke desto mindre har markedet besluttet sig for, at netop en renteforhøjelse på 75 basispoint kan blive nødvendig for at tøjle den tårnhøje inflation.

– Selvom farten er taget en smule af siden i vinter, så går det stadig fremad i et pænt tempo på arbejdsmarkedet i USA. Og jobskabelsen er så høj, at arbejdsmarkedet opheder mere og mere, skriver Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit.

– Derfor er der heller ingen udsigt til, at presset på Federal Reserve for at hæve renterne løjer af, skriver han videre.

Derudover viste de amerikanske tal en fortsat arbejdsløshed på 3,6 pct. i april.

.\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button