Indland

Forsikringsselskaber sender sms’er og øger beredskab inden storm

Flere af landets forsikringsselskaber har indkaldt ekstra personale i forbindelse med det kommende stormvejr.

Det bliver storm i dele af Danmark fredag. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på dens hjemmeside.

Og flere forsikringsselskaber er i gang med at hæve beredskabet, så borgerne i Danmark kan få hjælp.

Forsikringsselskabet Topdanmark oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet sender varslinger ud om fredagens storm, der har fået navnet Otto, til 100.000 kunder via sms.

Og det er der en klar grund til, at Topdanmark gør. Sms’erne indeholder nemlig både den lokale vejrudsigt og råd til, hvad borgerne selv kan gøre for at komme stormen i forkøbet.

– Det er også en måde, hvor på man kan undgå de skader, som man faktisk har indflydelse på, siger Helene Ibsen, som er boligchef i Topdanmark.

For der er ting, man selv kan gøre. Ifølge Helene Ibsen kan man nemlig selv gøre noget for, at trampolinen og havemøblerne ikke flyver rundt.

– Der kan man meget nemt selv sørge for at få lukket det ind i et skur eller bundet det fast op ad huset. Selv noget som at sætte en cykel ind, så den ikke vælter over i bilen, når det stormer, siger hun.

GF Forsikring og Alm. Brand oplyser, at man øger beredskabet i forbindelse med stormen. Det gør Topdanmark også.

– Når vi går i decideret beredskab, aktiverer vi en del af vores medarbejdere, som ikke til dagligt behandler skader, siger Helene Ibsen.

– Vi adviserer dem om, at nu kan de blive indkaldt. Vi har oplært dem i at behandle skader, så de kan træde til og hjælpe.

Tidligere torsdag meddelte Danske Beredskaber, at 1800 brandfolk vil være på arbejde de kommende to dage, og der er mulighed for at indkalde ekstra hjælp.

DMI forventer, at dagen starter med regn, inden at blæsevejret tager til senere på fredagen. Stormvejret ventes at aftage fredag sidst på aftenen og natten til lørdag.

Det er særligt Nordjylland, Djursland, den vestlige del af Midtjylland, Bornholm og Nordsjælland, som står til at blive ramt af Otto.

Værst bliver vejret i Nordjylland, på Djursland og øerne Anholt og Læsø i Kattegat. Her varsler DMI storm med vindstød af orkanstyrke

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker