Sport

Formel 1-hold fyrer russisk kører og dropper sponsor

Nikita Mazepin kommer ikke til at køre flere Formel 1-løb for Haas, som samtidig dropper russisk sponsor.

Nikita Mazepin er færdig som Formel 1-kører.

Haas-teamet har således besluttet at fyre den russiske racerkører, oplyser holdet på Twitter.

Samtidig har holdet afbrudt sponsorsamarbejdet med det russiske selskab Uralkali. Det er delvist ejet af Nikita Mazepins far, Dmitry Mazepin.

Reaktionen fra Haas kommer, efter at Rusland har invaderet Ukraine.

– Ligesom resten af Formel 1-verdenen er teamet chokeret og trist over invasionen af Ukraine. Vi ønsker en hurtig og fredelig afslutning på konflikten, skriver Haas på Twitter.

23-årige Nikita Mazepin ærgrer sig over situationen.

– Jeg er meget skuffet over at høre, at min Formel 1-kontrakt er revet over, skriver han på Twitter.

Han forstår de besværligheder, Haas er blevet ramt af, men kommer også med kritik.

Mazepin mener blandt andet, at holdet har ignoreret Det Internationale Motorsportsforbunds (FIA) udmelding om at lade russere køre videre under neutralt flag.

Nikita Mazepin blev Formel 1-kører for Haas i 2021. Med sin fars penge i ryggen kom han ind på holdet, hvorfra Kevin Magnussen og Romain Grosjean blev vippet ud.

Siden sin debut har han været holdkammerat med Mick Schumacher, som altså også var med til at skubbe den dansk-franske duo ud.

Nikita Mazepin har ikke ligefrem været nogen stor succes i det ene år, han nåede at køre Formel 1. Hans bedste resultat kom i Aserbajdsjan. Her snuppede han en 14.-plads.

Han lykkedes ikke med at hente et eneste point i løbet af debutsæsonen. Nu kommer han formentlig aldrig igen til at køre i motorsportens kongeklasse.

Hvem der skal overtage Mazepins plads på gridden, melder historien endnu intet om.

På trods af FIA’s anbefaling om at lade russiske racerkørere fortsætte med at køre under neutralt flag har flere forbund indført sanktioner mod russere som følge af krigen i Ukraine.

Det Engelske Motorsportsforbund (Motorsport UK) bandlyste tidligere på ugen russiske og hviderussiske racerkørere. Det betød, at Mazepin ikke ville komme til at køre i det britiske grandprix i juli.

Formel 1 har desuden droppet det russiske grandprix i september, ligesom man har opsagt samarbejdet med de arrangører, der frem til 2025 skulle have afviklet løb i Rusland.

Haas-bilerne har hidtil været prydet i russiske farver, men da holdet i sidste uge kørte test i Barcelona, var farverne fjernet.

Den nye Formel 1-sæson begynder i Bahrain 20. marts.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker