Sådan sparer du på madbudgettet
Lav en madplan, tag indkøbsliste med i supermarkedet og tøm køleskabet, lyder tre råd
Der er store prisstigninger på områder såsom brændstof, el og gas i øjeblikket. Og faktisk er priserne på fødevarer også steget i 2022.
Men der kan være mange penge at spare på mad, hvis man følger en række råd.
Spar en femtedel
Laver man en madplan, kan man spare en femtedel af madbudgettet om året, oplyser Morten Bruun Pedersen, som er cheføkonom ved Forbrugerrådet Tænk, til Newsbreak.dk.
- En madplan giver et overblik over hele ugen. Og du kan planlægge efter, at du kan have fødevarer eller rester til overs, fortæller han.
Undgå impulskøb
Madbloggeren Holger Madsen, som står bag det digitale univers 'Madens verden', stemmer i:
- Hvis du følger en madplan, så ved du hvilke varer, du går efter, og du kan handle ind til flere dage ad gangen, lyder rådet.
Morten Bruun Pedersen opfordrer til, at man laver indkøbslister og tager på storindkøb frem for at handle sporadisk.
- På den måde undgår du impulskøb og at blive fristet til at købe ting, som du ikke har brug for, fortæller cheføkonomen.
Lav dobbeltportion
Når man laver mad, så giver det god mening at lave dobbeltportion, lyder et råd fra Holger Madsen.
- Det tager ikke længere tid at lave en større portion af for eksempel en gryderet, som man så kan fryse ned. Man får brugt det hele af fødevarerne og sparer penge på el samt tid. En gryderet kan sagtens ligge i fryseren i to måneder uden at miste smag, fortæller han.
Det er desuden en god idé at at spise rester, opfordrer madbloggeren.
- For eksempel kan man tage rester med til frokost på arbejdet.