Advarer: Nu er det farligt
Ukrudtet pibler frem i denne tid, hvis man bare kigger væk en uge. Men pas på hvordan du bekæmper det, for brandfaren er overhængende efter flere ugers tørke
Gennem maj måned er DMIs tørkeindeks steget fra 2,2 til næsten 9, og der meldes om forøget risiko for tørke over det meste af landet. Særligt på Sjælland og øerne. Samtidig ser det lune vejr ud til at fortsætte med kun sparsomme mængder regn.
Det skriver IF Forsikring i en pressemeddelelse.
Årsag til mange brande
Ukrudtsbrændere kan være effektive til at få bugt med ukrudtet, men der er flere risici forbundet med at bruge dem, som kan resultere i brande.
Det afgørende er at bruge dem med omtanke. Med så tørre jordoverflader, som der er i øjeblikket, skal man være ekstra opmærksom ved brug af åben ild. Der går nemt ild i visne blade eller den tørre græsplæne.
- Vi ser desværre hvert år, særligt i forårs- og sommermånederne, at folk kommer for tæt på hegn, skur og hække med deres ukrudtsbrænder. Det er årsag til mange små og store brande, og der har allerede været mange i år, siger skadeekspert Mette Lund fra If Forsikring.
God grund til at holde afstand
- Det er højst ubehageligt for kunder som oplever, at de selv, intetanende, har været medvirkende til at starte en brand, tilføjer hun.
Hun anbefaler at holde god afstand til bygninger med ukrudtsbrænderen og huske på, at meningen er at svitse ukrudtet, det skal ikke brændes af.
Ikke under hækken
- Og så skal man undlade at bruge den inde under en hæk, hvor man ikke kan se, hvor flammen ender. Hvis flammerne rammer noget på den anden side, så kan ilden opstå og brede sig uden du kan se det, siger skadeeksperten.