Sport

Fodboldforbund fratrækker Juventus ti point i Serie A

FIGC trækker ti point fra Juventus i PlusValenza-sag, der dermed rykker langt fra Champions League-plads.

Den italienske storklub Juventus falder fra anden- til syvendepladsen i Serie A.

Mandag har Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) fratrukket Juventus ti point efter at være fundet skyldig i sag om en regnskabsteknisk finte – den såkaldte PlusValenza-sag.

Det skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

På forhånd havde fodboldforbundet varslet, at Juventus skulle idømmes “en straf, der kunne mærkes”.

Ved at fratrække klubben ti point, risikerer klubben at gå glip af en lukrativ deltagelse i Champions League efter sommerferien.

PlusValenza er et italiensk begreb for salgsgevinster. I dette tilfælde dækker det over fodboldspillere, der er steget i værdi, efter at de er blevet hentet til klubben.

Juventus er blot en af ni klubber, som er blevet efterforsket i PlusValenza-sagen, men Torino-klubben er den eneste, der er blevet dømt for kunstigt at oppuste værdien på spillere.

Sagen fik i november sidste år – mens efterforskningen stadig pågik – hele Juventus’ bestyrelse til at trække sig på grund af “økonomiske og juridiske udfordringer”.

Ud over at give et misvisende billede af klubbens reelle finansielle situation har regnskabsfinten også været med til at sørge for, at Juventus har overholdt Det Europæiske Fodboldforbunds regler for “financial fair play”.

Tilbage i januar idømte FIGC Juventus en straf på 15 minuspoint, men klubben ankede sagen til Italiens Olympiske Komité (Coni). I april vurderede Coni, at fodboldforbundet skulle behandle sagen igen, og Juventus fik derfor sine 15 point tilbage.

Nu har Juventus så mistet ti af pointene igen, men sagen kan ankes.

– Juventus noterer sig dommen, og klubben forbeholder sig retten til at læse begrundelsen for dommen for at vurdere, om sagen skal appelleres.

– (…) I mangel af klare regler føler klubben sig straffet ekstremt hårdt, uden at der er taget hensyn til proportionalitetsprincippet, lyder det mandag fra Juventus.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker