Udland

Fire astronauter er på vej tilbage til Jorden fra ISS

Tre Nasa-astronauter og en tysk astronaut fra ESA flyver tilbage til Jorden i en SpaceX Dragon-rumkapsel.

Fire astronauter har forladt Den Internationale Rumstation, ISS, og er på vej tilbage til Jorden. Det oplyser den amerikanske rumfartsadministration Nasa ifølge Reuters.

Rumkapslen forlod ISS omkring klokken 07.00 torsdag morgen dansk tid.

Astronautholdet – tre Nasa-astronauter og en tysk astronaut fra Den Europæiske Rumorganisation ESA – forlod rumstationen i en SpaceX Dragon-rumkapsel efter en seks måneder lang mission i rummet

Turen tilbage til Jorden varer omkring 23 timer.

De fire astronauter er Thomas Marshburn, Raja Chari, Kayla Barron og deres tyske kollega Matthias Maurer. De blev sendt ud i rummet fra Nasas Kennedy Space Center ved Cape Canaveral i Florida 11. november sidste år.

På ISS sluttede de sig i november til astronauten Mark Vande Hei og kosmonauterne Oleg Novitskij og Pyotr Dubrov, som havde været på rumstationen siden april.

NASA-ESA teamet, der flyver hjem torsdag, omtales officielt som “Crew 3”. For en uge siden modtog de deres efterfølgere på rumstationen, som også er hjem for tre russiske kosmonauter. En af disse kosmonauter, Oleg Artemyev, fik overdraget kommandoen på ISS fra Marshburn, oplyser Nasa.

SpaceX, der ligger i Californien og blev stiftet i 2002 af Elon Musk – mangemilliardær og topleder af Tesla – har i de seneste to år stået bag syv bemandede rummissioner.

/ritzau/Reuters

Back to top button