Udland

Finland tog imod rekordmange russere sidste år

Selv ikke efter Sovjetunionens opløsning kom der lige så mange russere til Finland, som der gjorde sidste år.

Finland tog i løbet af 2022 imod rekordmange russiske statsborgere.

Det viser nye tal fra Finlands officielle statistikbureau, Statistikcentralen, ifølge det finske public service-medie Yle.

Over 6000 russere flyttede sidste år til Finland.

Det er det højeste årlige antal i Statistikcentralens data, der går tilbage til 1990.

Selv ikke, da Sovjetunionen blev opløst i 1991, var tallet højere. Dengang flyttede 5515 personer fra Sovjetunionen til Finland, skriver Yle.

Tallet har i de tre årtier før 2022 aldrig været over 3100 om året.

Også hvis man medregner andre nationaliteter, har Finland, der er kendt for en restriktiv migrationspolitik, taget imod flere udlændinge end normalt.

Samlet set flyttede 49.998 personer til Finland.

Det er ligeledes det højeste antal, som Statistikcentralen har registreret siden 1990.

Tallet omfatter migranter, men ikke flygtninge, der – ligesom eksempelvis nytilkomne ukrainere – har fået midlertidig beskyttelse.

Det er Ruslands invasion af Ukraine, der har medført stor flugt fra særligt Ukraine, men også Rusland. Invasionen blev indledt 24. februar 2022.

Ud over russere var det primært folk fra Sverige, Indien, Estland og Filippinerne, der sidste år flyttede til Finland. Det skriver Yle.

Særligt i årets tredje og fjerde kvartal var der mange, der kom til Finland.

Danmark tog sidste år også imod rekordmange udlændinge. Tallet, der også inkluderer ukrainske flygtninge, lød på 103.042.

Det er det højeste antal, som fremgår af Danmarks Statistiks data, der strækker sig tilbage til 1980. Tallet fra sidste år et godt stykke højere end det næsthøjeste, der blev registreret i 2015.

76.323 personer kom til Danmark i 2015, hvor mange flygtninge og migranter tog fra krigsramte områder til Europa.

Sidste års tal viser, at 31.608 ukrainere kom til Danmark i 2022. Det er det klart højeste antal, som Danmarks Statistik har opgjort.

Også antallet af russere var rekordhøjt. Det lød på 669, hvilket Danmarks Statistik heller ikke har registreret højere siden 1980.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker