Sport

FCK trækker hollandsk storklub i Conference League

FC København skal møde hollandske PSV Eindhoven i ottendedelsfinalen i Conference League.

FC København får hollandsk modstand i ottendedelsfinalen i Conference League.

Storklubben PSV Eindhoven kom op af bowlen i fredagens lodtrækning.

De to opgør skal spilles 10. og 17. marts.

– Det er naturligvis en vanskelig opgave, for PSV er et hold af meget høj kvalitet, siger FCK-træner Jess Thorup på holdets hjemmeside.

– De er blandt forhåndsfavoritterne til at vinde turneringen, så det bliver en stor, men også vildt spændende udfordring for os.

Mens FCK var kvalificeret direkte til ottendedelsfinalerne som gruppevinder i Conference League, skulle PSV forbi israelske Maccabi Tel Aviv i første knockoutrunde.

Her blev det til en samlet 2-1-sejr til PSV, der ligger nummer to i den hollandske liga.

Det er anden gang i indeværende sæson, at PSV løber ind i et dansk hold i Europa. I efteråret vandt hollænderne 4-0 samlet over FC Midtjylland i Champions League-kvalifikationen.

Det blev dog ikke til en plads i gruppespillet for PSV. I stedet bød efteråret på Europa League, hvor en tredjeplads i gruppen sendte klubben videre ned i Conference League.

– De er lige nu nummer to i Holland efter Ajax og har en rigtigt dygtig trup med flere store offensive profiler, så vi skal ramme vores absolutte maksimum i begge kampe, hvis vi skal videre. Det er selvfølgelig det, vi går efter, selv om vi ved, at det bliver svært, siger Jess Thorup.

FC København vandt klart sin gruppe i Conference League i efteråret. Her blev det til fem sejre og et nederlag i gruppen med Paok, Slovan Bratislava og Lincoln Red Imps.

Netop Paok sendte torsdag FC Midtjylland ud af Conference League i første knockoutrunde. Grækerne møder belgiske Gent med Andrew Hjulsager i ottendedelsfinalen.

Også Randers FC måtte sige farvel til europæisk fodbold torsdag, hvor Leicester vandt 7-2 samlet. Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard og co. trak fredag Rennes i næste runde.

FC København er derfor det sidste danske hold i Europa i denne sæson. Som gruppevinder var klubben seedet i lodtrækningen.

En anden af favoritterne til at vinde turneringen, italienske Roma, støder sammen med hollandske Vitesse, hvor danskerne Jacob Rasmussen og Nikolai Baden Frederiksen spiller.

Norske Bodø/Glimt har også trukket hollandsk modstand i form af AZ Alkmaar.

De sidste opgør står mellem Marseille og Basel, Partizan og Feyenoord samt Lask og Slavia Prag, der har Alexander Bah og Mads Emil Madsen på holdkortet.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker