Sport

FCK-spillers svigerfar er død i kamp for Ukraine

David Khocholava har fået fri af FCK, efter at hans svigerfar er omkommet i krig i Ukraine.

FC København må som følge af tragiske omstændigheder se bort fra sin stærke georgiske forsvarsspiller, David Khocholava, i den kommende periode.

Forsvarsspillerens svigerfar er omkommet i Ukraine, hvor han forsvarede sine landsmænd efter Ruslands invasion af landet.

Det skriver FCK på sin hjemmeside.

– Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at David Khocholavas svigerfar er omkommet, mens han forsvarede sine landsmænd i krigen i Ukraine.

– Alt vores fokus og energi er rettet mod at støtte David og hans familie med alt, der er muligt i en meget svær tid, og vi sender vores tanker og kærlighed til dem.

– David Khocholava har naturligvis fået fri til at tage sig af sin familie, og vi håber, at alle vil respektere, at David og hans familie ønsker ro omkring sig.

– Vi tager stærk afstand fra en forfærdelig og meningsløs krig mod det ukrainske folk, og vi opfordrer igen alle til at støtte med, hvad de kan – enten via indsamling eller auktion, skriver FCK på sin hjemmeside.

David Khocholava kom til FCK fra ukrainske Shakhtar Donetsk i juli sidste år. Han spillede i ukrainsk fodbold i seks år.

Siden Ruslands invasion af Ukraine begyndte har FCK ikke lagt skjul på, at Khocholava var berørt af omstændighederne og havde svært ved at koncentrere sig om at spille fodbold.

Derfor fik han først i fredags sine første minutter for FCK i foråret efter at have været fast mand gennem hele efteråret.

Her kom han ind til de sidste tre minutter af kampen mod Randers. Han overtog anførerbindet og blev hyldet af tilskuerne i Parken.

Det glædede også cheftræner Jess Thorup og Khocholavas holdkammerater, at georgieren var i stand til at spille den kamp.

– Vi havde alle håbet på, at han ville få lov til at komme på banen mod Randers. Det har han fortjent efter den svære periode, som han har været igennem.

– Vi har gjort alt i dagligdagen for at bakke ham op, men vi kan slet ikke sætte os i hans sted.

– Vi må derfor acceptere, at der er noget vigtigere end fodbold lige nu, som han tænker på, men det var godt, han kom ind mod Randers, sagde FCK-træner Jess Thorup efter kampen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker