Sport

FCK fik sejr inden Trabzonspor: Clean sheet var vigtigt

Der blev ikke scoret på FCK i sejren over Lyngby, og det var vigtigt inden mødet med Trabzonspor.

Fredag aften fik FC København en god optakt til onsdagens returopgør mod Trabzonspor i Champions League-kvalifikationen, da det blev til en sejr på 3-0 over Lyngby.

Her blev det desuden til københavnernes første clean sheet i denne sæson, og det skabte stor glæde hos midtbaneprofilen Rasmus Falk.

– Det er næsten det vigtigste. Vi ville gerne have scoret flere mål, men jeg er personligt glad for, at vi formåede at få et clean sheet inden Trabzonspor-kampen.

– Sejren stiller os også godt. Det giver noget ekstra selvtillid. Vi skal bygge videre på det, fordi det giver så meget. Men vi skal ikke læne os tilbage dernede, fordi den slags kampe lever deres eget liv.

Et clean sheet til FCK var i den grad målmand Mathew Ryans fortjeneste, da han leverede flere flotte redninger.

Cheftræner Jess Thorup var da også tilfreds med sin australske keeper.

– Han har leveret det, som vi havde håbet på. Det er det bedste tidspunkt, som han topper på. Det var reelt kun Mathew, som holdt os inde i kampen.

– Det blev bedre i anden halvleg. Vi præsterede både offensivt og defensivt, hvor det blev til det første clean sheet, og det var vigtigt inden kampen på onsdag, lyder det fra FCK-træneren.

Thorup havde ikke Nicolai Boilesen, David Khocholava eller Mohamed Daramy med mod Lyngby, men de kan komme i spil til kampen mod Trabzonspor.

– Jeg var ude på træningsanlægget fredag formiddag, og der var alle tre på banen, hvor det så fornuftigt ud.

– Jeg er dog glad for, at der stadig er fem dage til, at vi skal spille. Jeg har stadig en tro på, at de alle tre kan blive klar, og det vil selvfølgelig give os endnu større muligheder dernede, siger han.

Det er på onsdag, at Trabzonspor og FCK tørner sammen, hvor københavnerne skal forsvare en 2-1-føring.

/ritzau/

Back to top button