Udland

Familie sagsøger Baldwin og andre efter dødsulykke på filmset

Filmfotografen Halyna Hutchins blev i oktober sidste år skudt og dræbt under optagelserne til filmen "Rust".

De pårørende til den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins, der blev dræbt på et filmset i USA i oktober, har rejst et søgsmål mod en række personer.

Det siger familiens advokat Brian Panish tirsdag på et pressemøde.

Det er skuespilleren Alec Baldwin “og andre, der var ansvarlige for sikkerheden på filmsettet”, der er blevet sagsøgt af de pårørende.

Halyna Hutchins døde under optagelserne til westernfilmen “Rust”.

Hun blev ramt af et skarpt skud fra en pistol, som Baldwin holdt i forbindelse med nogle prøver. Også instruktøren Joel Souza blev ramt, men overlevede.

Søgsmålet er fremsat på vegne af Halyna Hutchins’ efterladte mand, Matthew Hutchins, og deres niårige søn. Det oplyser advokaten.

De kræver en “betragtelig” erstatning for filmfotografens “uretmæssige” død.

Hændelsen, der fandt sted på Bonanza Creek Ranch i delstaten New Mexico, bliver fortsat efterforsket af lokale myndigheder.

Der er ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

Alec Baldwin har tidligere udtalt, at han var blevet fortalt, at pistolen var “kold”. Det er et udtryk i filmindustrien, der dækker over, at pistolen ikke er skarpladt og er sikker at bruge under optagelser.

Optagelserne af filmen havde været i gang siden 6. oktober, men blev øjeblikkeligt standset efter ulykken. Baldwin har tidligere oplyst, at produktionen af filmen ikke vil blive genoptaget.

Baldwin er kendt fra et hav af film siden 1980’erne, herunder “Jagten på Røde Oktober”, “Pearl Harbor” og flere film i serien “Mission Impossible”.

I de seneste år har han haft stor succes ved at spille den tidligere præsident Donald Trump i NBC’s satireprogram “Saturday Night Live”.

/ritzau/Reuters

 

 

 

 

 

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker