En 35-årig kvinde fra Køge er blevet sigtet og varetægtsfængslet for, at have stjålet fra ældre kvinder ved at udgive sig som hjemmehjælper.

Den 35-årige kvinde blev lørdag ved retten i Roskilde varetægtsfænglet i fire uger, sigtet for at have udgivet sig som hjemmehjælper, og stjålet fra ældre kvinder i Køge.

Hun er sigtet for tre tilfælde af tyveri eller forsøg herpå over for ældre borgere på Kløvervej og Parkvej i Køge siden den 3. januar, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinden havde, ifølge politiet, opnået at få adgang til de forurettedes bopæle ved at udgive sig for at være hjemmehjælper og udnyttede dermed de ældres tillid til hvervet til at skaffe sig adgang til deres boliger, hvorfra hun stjal blandt andet kontanter, sølvtøj og flere guldsmykker.

Men en efterforskning i de tre tyverisager, hvor ofrene er i alderen 85, 87 og 87 år, førte politiet på sporet af den 35-årige kvinde, der blev anholdt på sin bopæl i går fredag.

Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet flere af de stjålne effekter på hendes bopæl, og den mistænkte blev også ved en fotoforevisning over for de forurettede genkendt som værende den kvinde, der havde udgivet sig for at være falsk hjemmehjælper.

Kvinden er kendt af politiet i forvejen for berigelseskriminalitet og blev i slutningen af december 2018 løsladt fra afsoningen af sin seneste straf.

Midt- og Vestsjællands Politi har underrettet hjemmeplejen i Køge kommune om varetægtsfængslingen af den falske hjemmehjælper.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden