Sport

Falleret tysk storklub sparker træneren på porten

Schalke 04 vil fodre sit hold med nye impulser, og derfor skal klubben nu have sig en ny træner.

Schalke 04’s jagt på comeback til Bundesligaen glider ikke efter planen, og det koster nu cheftræneren jobbet.

På sin hjemmeside oplyser den fallerede storklub, at man har afbrudt samarbejdet med Dimitrios Grammozis og to af hans assistenter.

Den 43-årige græker nåede at stå i spidsen for Schalke 04 i godt et år, og det er i sig selv imponerende, hvis man graver lidt ned i historiebøgerne.

I sidste sæson, hvor klubben spillede forfærdeligt og rykkede ud af Bundesligaen med et brag, nåede fem trænere at stå i spidsen for holdet.

Dimitrios Grammozis var den sidste af dem, men nu går den altså ikke længere. Schalke 04 er seks point fra direkte oprykning i den næstbedste række, og det har fået ledelsen til at reagere.

– Vi er kommet til et punkt i sæsonen, hvor der skal tages store beslutninger, siger sportsdirektør Rouven Schröder.

– Vi var ikke længere overbevist om, at vi med denne trænerkonstellation havde tilstrækkelig mulighed for at opnå vores mål om at vende tilbage til Bundesligaen.

– Vi har derfor besluttet, at holdet har brug for friske impulser til sæsonafslutningen, siger Rouven Schröder.

Hvem der skal overtage trænerposten, melder historien endnu intet om. Schalke 04 varsler dog om en udmelding mandag.

Schalke 04 har tidligere været en af de klubber, der dystede med om det tyske mesterskab, men det er efterhånden nogle år siden.

Man skal tilbage til 2018 for at finde den seneste topplacering. Her sluttede klubben som toer i Bundesligaen efter Bayern München.

Resultatet sendte klubben i Champions League i den efterfølgende sæson, hvor det endte med exit i ottendedelsfinalen efter nederlag til Manchester City.

Heller ikke uden for banen har Schalke 04 haft medvind på det seneste.

Klubben har i flere år haft den russiske energigigant Gazprom som storsponsor, men det samarbejde blev afbrudt tidligere på ugen som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker