Sport

FAKTA: Vingegaard og Pogacar har mistet flere hjælpere

Tour-rivalerne Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har i alt sagt farvel til seks holdkammerater.

Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar kæmper om at vinde Tour de France. De to kombattanter har dog måttet se flere af deres holdkammerater tage hjem fra verdens største cykelløb.

Især Tadej Pogacar har få folk omkring sig. Før onsdagens etape måtte Rafal Majka give fortabt. Dermed er der kun fire ryttere tilbage på UAE-holdet inklusive Pogacar.

Her er et overblik over de frafaldne hjælpere:

* UAE:

– Vegard Stake Laengen måtte før 8. etape tage hjem efter at være blevet ramt af corona. Nordmanden var primært med for at passe på Tadej Pogacar på flad vej.

– Tadej Pogacar mistede for første gang en af sine assistenter i bjergene, da George Bennett udgik før 10. etape med en positiv coronaprøve.

– Efter en hård dag på cyklen grundet sygdom og opkast nåede Marc Soler ikke i mål inden for tidsgrænsen på 16. etape tirsdag. Spanieren var blandt Pogacars vigtigste hjælpere i bjergene.

– Onsdag kastede Rafal Majka, der har været den sidste mand ved Pogacar i bjergene, håndklædet i ringen. Polakken slog sit knæ og lår, da han trådte kæden af sin cykel på vej op ad et bjerg på 16. etape tirsdag.

* Jumbo-Visma:

– Primoz Roglic, der sammen med Jonas Vingegaard var Jumbo-Vismas trumfkort i dette års Tour de France, røg allerede på 5. etape i asfalten og slog sig voldsomt. Slovenerens skulder gik blandt andet af led. Roglic kæmpede dog videre og spillede en vigtig birolle, da Vingegaard kørte sig i gult på 11. etape. På grund af sine skader måtte Roglic dog forlade Touren før 15. etape søndag.

– Søndag var generelt en skidt dag for Jumbo-Visma, for på selve etapen røg flere af holdets ryttere – inklusive Jonas Vingegaard – i asfalten. Værst gik det ud over Steven Kruijswijk, der både brækkede kravebenet og rev sin skulder af led. Hollænderen, der var blandt Vingegaards bedste hjælpere i bjergene, udgik, da han blev kørt væk fra styrtet i en ambulance.

/ritzau/

Back to top button