Forbrug

FAKTA: Servér isen som vin – ved korrekt temperatur

* De fleste danskere ved, at det hverken klæder en vin at blive serveret ved køleskabstemperatur eller lunken. Det samme gælder flødeis.

* En flødeis vil for det første have en mere behagelig mundfølelse ved optimal serveringstemperatur, som er omkring 12 grader. For det andet vil det have betydning for smagen.

* Eksempelvis vil de fine aromaer – såsom vanilje – blive dæmpet af den fede flødesmag, hvis isen serveres for kold. Den såkaldte “flavor release” – altså frigivelse af smagsstoffer – sker ved lidt højere temperaturer.

* Så temperér din is inden servering. Mange lader den stå nogle minutter på køkkenbordet, men de professionelle optør en-to timer i køleskabet. Herved bliver isen ensartet tøet op fremfor hård indeni og svuppet i kanterne.

Kilde: Anders Eibye Hansen, der er medejer af Hansens Flødeis.

/ritzau fokus/

Back to top button